Hoppa till huvudinnehåll

Pelé intagen på sjukhus i Paris

Pelé och Kylian Mbappe träffades i Paris
Pelé träffade Kylian Mbappé i Paris Pelé och Kylian Mbappe träffades i Paris fotboll,Kylian Mbappé,Pele

Den 78-årige fotbollslegendaren Pelé har förts till sjukhus under sin vistelse i Paris. Den trefaldige världsmästaren uppges ha hög feber, men hans tillstånd sägs inte vara livshotande.

Pelé var i Paris där han träffade Frankrikes VM-hjälte Kylian Mbappé under ett evenemang på tisdag kväll. Pelé drabbades ändå av hög feber efter det, och fördes till sjukhus "för säkerhets skull", säger Pelés talesman till franska RMC Sport.

Pelé anses av många vara världens alla tiders bästa fotbollsspelare. Han ledde Brasilien till fotbollsguld i VM i Sverige år 1958 då han var endast 17 år gammal. Det blev ytterligare två VM-guld och totalt 92 landskamper under vilka han gjorde 77 mål för Brasilien.