Hoppa till huvudinnehåll

Jessica Riippa firar historisk fotbollsbragd med ny musik

IK Myran-spelare.
Jessica Rippa tillsammans med IK Myran IK Myran-spelare. IK Myran

I höstas blev det klart att fotbollslaget IK Myran från Nedervetil stiger till damligan i fotboll. Jessica Riippa med ett förflutet som spelare i klubben ville hedra laget och föreningen. Resulatet blev låten Steady rise.

- Det är så fantastiskt att IK Myran från lilla Nedervetil spelar i fotbollsligan. Nu behövs alla positiva krafter som finns. Laget kommer att behöva stort stöd då man spelar på högsta nivå. Det blir inte ett lätt år för nykomlingarna, säger Jessica Riippa.

- Det var en bekant till mig som sa att jag borde göra en låt till den framgångsrika föreningen och då började jag genast få en massa idéer om hur en låt kunde låta. Jag har tidigare uppträtt med en brasiliansk sambagrupp så det var lätt att slå ihop fotboll med samban.

Vilka är Jessica Riippa och IK Myran?

 • Föreningen IK Myran grundades 1921 i Nedervetil
 • Damernas fotbollslag steg för första gången till ligan hösten 2018
 • Jessica Riippa är en mångsysslare inom rytmmusiken. Hon har dessutom ett förflutet i IK Myran som fotbollsspelare
 • Aktuella med låten Steady rise

- Det har varit otroligt roligt att få jobba med den där låten. Jag bjöd in spelare från damlaget men också ett gäng juniorer som hörs i låten. Responsen har varit väldigt positiv trots att hela laget inte hört låten ännu.

- Vi ska se hur låten kommer att användas. Den innehåller positiv energi och skulle säkert passa som en inledningslåt i en match. Men nu först ska alla få höra den och sedan får vi se vad som händer, avslutar Riippa.

Vill du rösta på Jessica Riippa feat. IK Myran så kan du göra det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje

 • MGP-finalist 2019: Wilma

  Lyssna på Wilma Nylunds MGP-låt "Mardrömmar".

  Wilma Nylund är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Wilmas MGP-låt "Mardrömmar". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalen 5.10 närmar sig: Redan nu kan du lyssna på låtarna!

  Årets MGP -skiva är ute nu.

  Det är två veckor kvar till den direktsända sångtävlingen. Nu släpps de tio låtarna som årets MGP-artister skrivit själva. Ladda upp inför final tillsammans med artisterna och deras låtar. Vill du se showen på plats i TV-studion så finns biljetterna ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ida MM

  Lyssna på Ida Mansikkas MGP-låt "Disco".

  Ida Mansikka är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Idas MGP-låt "Disco". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Isabel

  Lyssna på Isabel Rautamos MGP-låt "Jag är vad jag är".

  Isabel Rautamo är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Isabels MGP-låt "Jag är vad jag är". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Milla

  Lyssna på Milla Pirjetäs MGP-låt!

  Milla Pirjetä är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Millas MGP-låt "Ljud". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: No Wifi

  Lyssna på Melvin Nordmans och Oliver Svarvars MGP-låt!

  Rapduon No Wifi, som består av Melvin Nordman och Oliver Svarvar, är finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras låt "Online". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ollie

  Lyssna på Oliver "Ollie" Takanens MGP-låt!

  Oliver Takanen är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Ollies MGP-låt "The World We Live In". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Siri

  Lyssna på Siri Norrgårds MGP-låt!

  Siri Norrgård är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Siris MGP-låt "För mig". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: The L.A.W.

  Lyssna på MGP-låten "För dig" av The L.A.W.

  Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras MGP-låt "För dig". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Valter & Asta

  Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta.

  Valter Klockars och Asta Sharma finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta. Biljetterna för showen finns ute nu.