Hoppa till huvudinnehåll

Jessica Riippa firar historisk fotbollsbragd med ny musik

IK Myran-spelare.
Jessica Rippa tillsammans med IK Myran IK Myran-spelare. IK Myran

I höstas blev det klart att fotbollslaget IK Myran från Nedervetil stiger till damligan i fotboll. Jessica Riippa med ett förflutet som spelare i klubben ville hedra laget och föreningen. Resulatet blev låten Steady rise.

- Det är så fantastiskt att IK Myran från lilla Nedervetil spelar i fotbollsligan. Nu behövs alla positiva krafter som finns. Laget kommer att behöva stort stöd då man spelar på högsta nivå. Det blir inte ett lätt år för nykomlingarna, säger Jessica Riippa.

- Det var en bekant till mig som sa att jag borde göra en låt till den framgångsrika föreningen och då började jag genast få en massa idéer om hur en låt kunde låta. Jag har tidigare uppträtt med en brasiliansk sambagrupp så det var lätt att slå ihop fotboll med samban.

Vilka är Jessica Riippa och IK Myran?

  • Föreningen IK Myran grundades 1921 i Nedervetil
  • Damernas fotbollslag steg för första gången till ligan hösten 2018
  • Jessica Riippa är en mångsysslare inom rytmmusiken. Hon har dessutom ett förflutet i IK Myran som fotbollsspelare
  • Aktuella med låten Steady rise

- Det har varit otroligt roligt att få jobba med den där låten. Jag bjöd in spelare från damlaget men också ett gäng juniorer som hörs i låten. Responsen har varit väldigt positiv trots att hela laget inte hört låten ännu.

- Vi ska se hur låten kommer att användas. Den innehåller positiv energi och skulle säkert passa som en inledningslåt i en match. Men nu först ska alla få höra den och sedan får vi se vad som händer, avslutar Riippa.

Vill du rösta på Jessica Riippa feat. IK Myran så kan du göra det här.