Hoppa till huvudinnehåll

Raheem Sterlings generösa kupp, bjuder 550 elever från sin gamla skola på FA-cupfotboll på Wembley: "Det sammanfattar ganska väl hur han är som människa"

Raheem Sterling firar ett mål.
Raheem Sterling firar ett mål. Raheem Sterling firar ett mål. Bild: ullstein bild - Horstm�ller / DSSD/ All Over Press Raheem Sterling

Eleverna på skolan Ark Elvin Academy i London kan se fram emot ett lite annorlunda lördagsprogram. Skolans forne elev, fotbollsstjärnan Raheem Sterling, bjuder eleverna från sin gamla skola på FA-cupmatch på Wembley. Alla 550 av dom.

Den 24-årige Sterling kom till England från Jamaica som femåring och är idag landslagsman, multimiljonär och superstjärna i Manchester City och en nyckelspelare i det engelska landslaget.

När City på lördag möter Brighton i kvartsfinal i FA-cupen på Wembley bjuder Sterling eleverna från hans gamla skola på transport och matchbiljetter till Wembley.

– Det sammanfattar ganska väl hur han är som människa. Han vill inte att det skall bli något stort hallå om det här och sökert inte uppmärksamhet. Det är bara en skön sak att bjuda på, säger en insatt källa till The Mirror.

Lördagens match är den första av totalt tre i London på åtta dagar. I veckan ställs laget mot Tottenham i Champions League och till helgen blir det ligamatch mot Crystal Palace.

Raheem Sterling har gjort 19 mål för City den här säsongen. Laget är ännu i allra högsta grad involverat i tätstriden i Premier League och kan dessutom ännu spela hem FA-cupen och Champions League under våren.

Ligacupen vann laget redan i februari, på Wembley, efter en straffseger mot Chelsea där Sterling satte den avgörande straffen.