Hoppa till huvudinnehåll

Stark Jakobstadskoppling förde Serge Atakayi till SJK – ”Alexei Eremenko är som en pappa för mig”

Serge Atakayi, SJK
Serge Atakayis mål är att spela sig i form i Seinäjoki. Serge Atakayi, SJK Bild: SJK Serge Atakayi

Skotska storklubben Glasgow Rangers lånar Serge Atakayi till SJK. Den Jaro-fostrade Atakayi representerar Seinäjokiklubben till den 11 juni. Den 20-årige yttern är i behov av speltid i och med att han skadade sig illa i sin debut för Rangers i november.

Nu har han återhämtat sig från sin vristskada och till och med spelat några matcher i Rangers reservlag. Men han är fortfarande ringrostig.

Atakayi sticker inte under stol med att Jakobstadskopplingen var en starkt bidragande orsak till att han valde att ansluta sig till SJK.

– SJK:s huvudtränare Alexei Eremenko är som en pappa för mig. Han har hjälpt mig oerhört mycket. Många finländska klubbar ville ha mig, men jag talade med Rangers och sade att jag vill till SJK, säger Atakayi på SJK:s webbplats.

Gerrard räknar med Atakayi i höst

Tanken är att tiden i SJK ger honom en skjuts framåt inför nästa säsong med Rangers.

– Rangers huvudtränare Steven Gerrard anser att jag är redo att spela i representationslaget nästa säsong.

Ligadebut i Jaro som tonåring

Serge Atakayi gjorde sin debut i den finska ligan i Jaro under Alexei Eremenkos ledning. Eremenko var också lots då han spelade för Finlands U18-landslag.

– De egenskaper, som jag minns av honom, är de samma. Jag är säker på att han kommer att vara till stor hjälp för oss. Inte minst tack vare hans snabbhet, säger Eremenko.

SJK inleder ligasäsongen hemma mot Helsingfors IFK i morgon. Serge Atakayi är tillgänglig för spel i den matchen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport