Hoppa till huvudinnehåll

VM-guld, OS-brons, NHL-erfarenhet och en mångårig ligakarriär – landslagsbacken Janne Niskala tackar för sig: "Leendet har inte mattats av"

Ishockeyspelaren Janne Niskala firar mål.
Säsongen 2018-19 blev den sista i Janne Niskalas fina ishockeykarriär. Ishockeyspelaren Janne Niskala firar mål. Bild: Vesa P??pp??nen / AOP Janne Niskala,ishockey,FM-ligan i ishockey,Rauman Lukko

Den 37-årige ishockeyspelaren Janne Niskala lägger skridskorna på hyllan. VM-, OS- och JVM-medaljören fungerade som Rauman Lukkos kapten under de tre föregående ligasäsongerna. "Jag har gett mitt allt," säger Niskala.

Den finländska ishockeybacken Janne Niskala lägger av med hockeyn.

Niskala har de senaste säsongerna fungerat som lagkapten för Rauman Lukko i FM-ligan.

Jag är otroligt lycklig för alla stunder som jag fick uppleva under karriären― Janne Niskala

Nu får Raumolaget alltså se sig om efter en ny lagkapten, eftersom Niskala slutar.

– Jag känner att jag fick ut all den potential som fanns. Som hockeyspelare har jag gett mitt allt, skriver Niskala i ett pressmeddelande för Länsi-Suomi.

– Lillpojkens leende har inte mattats av, även om det känns tungt att avsluta karriären. Jag vill tacka alla fina människor som jag fått arbeta med, fortsätter han

Under senaste säsong noterades veteranen för nio (1+8) poäng på 44 grundseriematcher.

Omfattande internationell erfarenhet

Niskala var med i VM-laget som vann guld i Bratislava, Slovakien, år 2011. Dessutom har det blivit ytterligare ett VM-brons, ett OS-brons samt silver i U20-VM för den meriterade ex-landslagsbacken.

– Jag kommer att sakna känslorna av framgångar och besvikelser, som man bara kan få från spelplanen. Jag är otroligt lycklig för alla stunder som jag fick uppleva under karriären. Tack, avslutar Niskala.

Finland firar mål i hockey-VM 2011
Janne Niskala (vänster) fick fira VM-guld år 2011. Finland firar mål i hockey-VM 2011 Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved. hockeylejonm

Niskala har dessutom, förutom mångårig erfarenhet av spel i FM-ligan, erfarenhet av spel i NHL (tre matcher för Tampa Bay Lightning säsongen 2008-2009) samt av KHL.

I KHL blev det sammanlagt fyra säsongers spel. Här kan du läsa mer om Niskalas karriär i siffror.

Källor: Eliteprospects, Länsi-Suomi

Läs också