Hoppa till huvudinnehåll

24-årige Johannes Nygård går in i Sports tränarstab: "En oerhört kompetent och flitig grabb som bidrar med exakt det vi behöver"

Ari-Pekka Pajuluoma fortsätter som chefstränare.
Ari-Pekka Pajuluoma (i mitten) fortsätter som chefstränare. Ari-Pekka Pajuluoma fortsätter som chefstränare. Bild: Tomi Natri / All Over Press Ari-Pekka Pajuluoma,Vasa Sport

Hockeyligalaget Sport från Vasa gör en förändring i tränarstaben inför säsongen 2019–20. Den 57-årige assisterande tränaren Markku Kyllönen tackar för sig och ersätts av 24-årige Johannes Nygård.

Under Ari-Pekka Pajuluomas första säsong som chefstränare stod Sport under långa perioder för imponerande insatser och blev i det tajta slutspelsracet bara en poäng ifrån JYP på sista slutspelsplats.

Redan under säsongen stod det klart att Pajuluoma fortsätter på chefstränarposten.

Sport meddelar att laget gör en förändring i tränarstaben inför nästa säsong. Efter två säsonger i klubben tackar assisterande tränaren Markku Kyllönen för sig och ersätts av Johannes Nygård.

Får huvudansvaret för individuell utveckling

24-årige Nygård är en Sportprodukt som avslutade sin spelarkarriär säsongen 2013–14 i Muik Hockeys tröja.

– Vi behövde inte fiska på djupare vatten eftersom vi visste att vi hade tillgång till en oerhört kompetent och flitig grabb som bidrar med exakt det vi behöver.

– Nygård får huvudansvaret för individuell utveckling och kommer även att bidra med sitt kunnande i boxplay och defensiven, säger klubbens sportchef Markus Jämsä på Sports webbplats.

Nygård har tidigare fungerat som tränare för Sports juniorlag och som videocoach i ligalaget.

Därmed är Sports unga tränarstab för säsongen 2019–20 spikad:

  • chefstränare: Ari-Pekka Pajuluoma, 42 år
  • assisterande tränare: Sami Tervonen, 30 år
  • assisterande tränare: Johannes Nygård, 24 år
  • lagledare och målvaktstränare: Tapio Kotola, 35 år
  • fystränare: Sami Helenius, 30 år

Läs också