Hoppa till huvudinnehåll

Blodig Pukki gav sin pappa en tidig födelsedagspresent: "Trodde aldrig jag skulle göra så här många mål"

Teemu Pukki firar ett mål mot QPR.
Teemu Pukki har överträffat alla förväntningar i Norwich – till och med sina egna. Teemu Pukki firar ett mål mot QPR. Bild: imago images / Focus Images/ All Over Press Teemu Pukki,Norwich City FC

Med pappa, mamma och sin blivande fru på plats sköt Teemu Pukki Norwich närmare Premier League och sig själv närmare målrekordet. En liten smäll på låret störde inte det minsta. Jag är väldigt stolt, säger han till Yle Sporten.

Teemu Pukki är iklädd en grön collegetröja och mjukisbyxor när han släntrar fram till den mixade zonen efter 4–0-segern över QPR.

Under det ena byxbenet finns ett omplåstrat sår. Pukki skadade sig lindrigt mitt under matchen, men klarade av att fullfölja drabbningen.

– Äh, det är bara en liten skråma, ett litet sår säger han.

Inget skäl till oro i Norwichlägret, med andra ord. Det finns däremot större orsaker till fest. Laget är en hårsmån från Premier League och lagets vassaste spjutspets har igen hittat målformen.

Familjen på besök

Pukkis två mål mot QPR betyder att han bara är fyra mål från rekordet i Championship. Samtidigt har bara två Norwichspelare gjort fler mål under en och samma säsong – och de gjorde det i division 3 på 1920- respektive 1950-talet.

Det allra bästa med den här lördagen var att Pukki fick göra målen framför sina nära och kära.

– Visst hade jag en liten tyngd på mina axlar, säger Pukki, som senast nätade för en månad sedan.

– Men nu fick jag ge min pappa två tidiga födelsedagspresenter. Han och mamma var på plats i dag, liksom min fästmö och min dotter.

"Måste behålla fokus"

Med sex matcher kvar att spela har tabellettan Norwich en skön lucka ner till de jagande lagen Leeds och Sheffield United.

Det är inte längre frågan om det blir Premier League-spel nästa säsong. Frågan är när uppflyttningen säkras – men det vill Pukki inte alls tala om.

– Det gäller att behålla fokus och fortsätta jobba. Allt kan fortfarande hända, vi får inte börja fira.

Om jag når 30-gränsen så betyder det ju att det har gått bra för laget― Teemu Pukki

Nu gäller det att snabbt blicka framåt – Reading väntar redan på onsdag. Då fortsätter jakten på Premier Leage och den där smått magiska 30-målsgränsen.

– Innan säsongen lade jag inte upp något resultatmål för mig själv, men jag hade aldrig trott att jag skulle göra så här många mål. Jag är väldigt stolt.

– Och om jag når 30-gränsen så betyder det ju att det har gått bra för laget, säger Pukki ödmjukt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport