Hoppa till huvudinnehåll

En död och flera skadade i skottdrama norr om Köpenhamn - gänguppgörelse tror polisen

En dansk polis på polisens motorcykel. Det står polis på danska på motorcykeln.
Arkivbild. En dansk polis på polisens motorcykel. Det står polis på danska på motorcykeln. Bild: imago/Dean Pictures/ All Over Press Polis,Danmark,brottslighet,dansk polis

En person fick sätta livet till i ett skottintermezzo i den danska staden Rungsted norr om Köpenhamn på lördagen. Ytterligare fyra personer är skadade.

Polisen utgår från att det var en gänguppgörelse, sade polisinspektör Lau Thygesen under en presskonferens på kvällen. Polisens hypotes är ett det handlar om lokala gäng.

Dödsoffret är en 20-årig man. Hans familj har underrättats.

De skottskadade är unga män i 20-årsåldern. De skadade kördes med poliseskort till sjukhus. Två av dem fick lättare skador.

Polisen har gripit flera personer och fortsätter att leta efter den eller de som misstänks stå bakom brottet.

Skottlossningen inträffade på strandvägen i Rungsted och gav upphov till en massiv polisinsats.

Ett ögonvittne uppger för tidningen Berlingske Tidende att han hörde fem eller sex skott följda av en smäll. En annan person på platsen uppgav för tidningen att fyra ambulanser lämnat platsen.

Ett ögonvittne uppger för Danmarks Radio att då han kom till platsen såg han en massa poliser i skottsäkra västar och automatvapen.

Dessutom fanns där en grupp personer som han beskriver som lite gangsteraktiga typer som ropade och skrek medan polisen försökte få dem att lägga sig på marken.

Källor: DR.dk, Berlingske.dk polisen

Läs också