Hoppa till huvudinnehåll

Panarin och Bobrovskij straffhjältar för Columbus – laget knep sista slutspelsplatsen

Columbusspelare firar seger
Columbus säkrade en plats i slutspelet. Columbusspelare firar seger Bild: AFP / Lehtikuva NHL,Columbus Blue Jackets

För tredje året i rad kommer Columbus Blue Jackets att spela slutspel i NHL. Laget besegrade New York Rangers efter straffar och lade vantarna på den sista slutspelsplatsen i öst. Jag är väldigt stolt över spelarna, säger tränaren John Tortorella.

Columbus Blue Jackets hade det bättre utgångsläget i kampen med Montreal Canadiens om den sista slutspelsplatsen. Columbus låg före Montreal i tabellen och hade dessutom en match till godo på den kanadensiska klubben inför nattens match mot New York Rangers.

Mötet med Rangers blev allt annat än lätt för Columbus men laget lyckades till slut vinna med 3–2 efter straffar och avgjorde slutspelskampen direkt. Sergej Bobrovskij räddade samtliga tre straffar och Artemi Panarin nätade för Columbus.

– Jag är väldigt glad över att vi tog oss till slutspelet och jag ser fram emot de kommande matcherna. Vi gjorde jobbet i straffläggningen, säger Bobrovskij efter matchen.

Sergeij Bobrovskij räddar en straff
Bobrovskij räddade samtliga straffar. Sergeij Bobrovskij räddar en straff Bild: Joshua Sarner/Icon Sportswire NHL,ishockey,Sergej Bobrovskij

Tedje raka året i slutspel

Columbus var rejält pressat i matchen. Laget låg under med 0– 1 efter 40 minuter men efter mål av Ryan Dzingel och Panarin vände man och tog ledningen i den sista perioden.

Den ledningen höll inte och Pavel Butjnevitj kvitterade då endast sju sekunder återstod och matchen gick hela vägen till straffläggning som Columbus vann.

– Jag är väldigt stolt över spelarna, inte bara hur de lyckades vinna den här galna matchen utan också över hur de presterat under hela året. Vi har gått igenom mycket som ett lag och slutspelet är den bästa tiden på året så vi ska njuta av det, säger Columbus tränare John Tortorella.

Det här är tredje året i rad och femte gången i klubbens historia som Columbus går till slutspelet. Samtliga gånger tidigare har man åkt ut i den första omgången. Förra säsongen var blivande mästarna Washington Capitals starkare.

Samtliga 16 slutspelslag är nu klara i NHL. De slutliga matchparen klarnar efter den sista omgången som spelas under natten till söndag. Columbus möter antingen Washington eller Tampa Bay i den första slutspelsrundan.

– Oavsett vem vi möter så är det ett bra lag och det är vi också. Om vi kan spela vårt eget spel så kommer det att bli tufft för alla lag, säger Columbus lagkapten Nick Foligno.

Slutspelsklara lag:

Östra konferensen:

Tampa Bay, Boston, Washington, New York Islanders, Toronto, Pittsburgh, Carolina, Columbus.

Västra konferensen:

Calgary, San Jose, Nashville, Winnipeg, St. Louis, Vegas, Dallas, Colorado.

Resultat, NHL:

NY Rangers – Columbus 2–3 efter straffar
CBJ: Nutivaara 0+0, +/-0, 20:07

Chicago – Dallas 6–1
DAL: Hintz 0+0, -3, 16:01
DAL: Heiskanen 0+0, -5, 19:53
DAL: Lindell 0+0, -1, 20:53

Anaheim – Los Angeles 5–2

Läs också

Nyligen publicerat - Sport