Hoppa till huvudinnehåll

80 kilometer i timmen året runt på riksväg 25 i Gebbelby - annars inga förändringar i sommarhastigheterna i Västnyland

En långtradare och en skåpbil har krockat på riksväg 25.
Det inträffade nyligen en allvarlig trafikolycka med dödlig utgång på sträckan som nu får en begränsning på 80 kilometer i timmen. En långtradare och en skåpbil har krockat på riksväg 25. Bild: Patrik Rosström / Yle Raseborg,Karis,Västnyland,riksväg 25 trafikolycka

Det är bara på en raksträcka på riksväg 25 mellan Karis och Ekenäs man i sommar får köra 100 kilometer i timmen. I övrigt är det 80 och 60 som gäller mellan de två stadsdelarna.

Nylands närings- trafik- och miljöcentral (NTM) meddelar att det är dags för sommarhastigheter på våra landsvägar igen. Senast 9 april ska alla hastighetsskyltar i Nyland vara utbytta.

I Gebbelby i Karis mellan det så kallade Svedjaavtaget, alltså Ekenäsvägen, och så kallade Raseborgs tegel, alltså Gamla Kustvägen, får man inte längre köra 100 kilometer i timmen utan det är 80 som gäller.

NTM-centralen motiverar sitt beslut med trafiksäkerhet.

Nyligen inträffade en olycka med dödlig utgång på vägsträckan. Företaget SBA Interior ska flytta sin verksamhet till området vilket också kommer att öka trafiken i korsningarna på vägsträckan.

Vägsträckan mellan Ekenäsvägen och Gamla Kustvägen kommer att ha en hastighetsbegränsning på 80 kilometer framöver.