Hoppa till huvudinnehåll

Mia Heijnsbroek-Wirén avgår som stadsstyrelsens ordförande i Lovisa

Mia Heijnsbroek-Wiren
Mia Heijnsbroek-Wiren Bild: Yle/Stefan Härus Lovisa,Mia Heijnsbroek-wiren,mia heijnsbroek-wirén

Mia Heijnsbroek-Wirén fortsätter inte som stadsstyrelsens ordförande i Lovisa. Efter fyra och ett halvt år vid rodret vill hon satsa på en egen karriär men fortsätter gärna som förtroendevald.

Om en dryg månad väljs nytt presidium och stadsstyrelse i Lovisa. Det som redan är klart är att stadsstyrelsens ordförande Mia Heijnsbroek-Wirén (SFP) inte ställer upp för omval.

- Jag har fått frågan om jag ställer mig till förfogande för omval och jag har svarat och meddelat gruppen redan i mars att jag inte ämnar fortsätta som stadsstyrelseordförande, säger Heijnsbroek-Wirén.

Mandattiden för Lovisa stadsfullmäktiges presidium och stadsstyrelsen tar slut den 31 maj.

Därför skall stadsstyrelsen på sitt möte ikväll föreslå för stadsfullmäktige att det väljer nytt presidium och ny styrelse för de följande två åren.

Heijnsbroek-Wirén har suttit som styrelseordförande i fyra och ett halvt år.

- Det är ett ganska tungt uppdrag och jag tycker att det är bra att sluta när folk ännu frågar varför. Det finns säkert andra som gärna vill ta över det ansvaret.

Fortsätter inom politiken

Trots att Heijnsbroek-Wirén inte ställer upp för omval har hon avsikter att fortsätta att jobba för Lovisa som förtroendevald fullmäktigeledamot.

- Här är ingen dramatik. När jag valdes till styrelseordförande efter kommunalvalet 2017 så var det redan klart att det är för två år.

Hon är nöjd med tiden som ordförande. Främst för de omfattande investeringar som gjorts på skolsidan och äldreomsorgen samt den nya organisationsstrukturen som blev klar ifjol.

- Jag ser att Lovisa är på väg uppåt och då känns det också bra att avgå från den här posten. Jag blir snart 50 och vill gärna utveckla mig själv och möjligen göra en karriär eller få arbeta på heltid med någonting intressant, säger Heijnsbroek-Wirén.

Tidningen Nya Östis var först ute med nyheten.