Hoppa till huvudinnehåll

Tung utmärkelse för Teemu Pukki – valdes till säsongens spelare

Teemu Pukki jublar med armarna i luften
Teemu Pukki har öst in mål för Norwich den här säsongen. Teemu Pukki jublar med armarna i luften Bild: imago images / Focus Images/ All Over Press fotboll,Teemu Pukki

Säsongens spelare i The Championship är en finländare. Teemu Pukki som öst in mål i Norwich tilldelades priset på en gala i London på söndagskvällen. Det är en ära att vinna det här priset, säger Pukki.

Teemu Pukki har gett tvivlarna svar på tal den här säsongen. I Norwich har han spelat med stort självförtroende, öst in mål, blivit fansens stora favorit och sett till att laget har öppen gata mot Premier League.

I lördags prickade Pukki in två nya mål i The Championship och helgen avslutades med att han valdes till säsongens spelare.

– Det är en ära att vinna det här priset och jag är verkligen glad för erkännandet. Det är många bra spelare här, sade Pukki då han tog emot priset på en gala i London.

Pukki har gjort 26 ligamål den här säsongen och toppar skytteligan med tre fullträffar före Billy Sharp och Tammy Abraham. Sharp och Abraham var också nominerade till det pris som Pukki vann.

– Jag vill tacka alla lagkamrater och ledare i Norwich. Det är de som gör allt lätt för mig. Jag behöver bara vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt, säger han på klubbens webbplats.

Teemu Pukki intervjuas under en prisgala
Pukki tog emot priset på en gala i London. Teemu Pukki intervjuas under en prisgala Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press fotboll,Teemu Pukki

Ser fram emot säsongsavslutningen

Det var en expertpanel bestående av 19 personer som valde Pukki till säsongens spelare. Priset har delats ut sedan 2006 och han är den första finländaren och Norwichspelaren att vinna.

– De har varit med länge och vet hur fotboll fungerar. Det betyder mycket att de här personerna valde mig, säger han.

Då sex matcher återstår den här säsongen står Norwich med en fot i Premier League. Laget toppar tabellen med sju poäng före Sheffield United. Ettan och tvåan i The Championship stiger direkt till Premier League.

– Jag har njutit av säsongen i den här fantastiska ligan och det återstår ännu många stora matcher, säger Pukki.

Teemu Pukki tog också plats i säsongens lag som tränarna i The Championship tagit ut. Pukkis lagkamrat Max Aarons valdes till säsongens unga spelare.

Hoppa över Twitterpostning

Läs mera:

Blodig Pukki gav sin pappa en tidig födelsedagspresent: "Trodde aldrig jag skulle göra så här många mål"

Med pappa, mamma och sin blivande fru på plats sköt Teemu Pukki Norwich närmare Premier League och sig själv närmare målrekordet. En liten smäll på låret störde inte det minsta. Jag är väldigt stolt, säger han till Yle Sporten.

Läs mera:

Tvåmålsskytten Teemu Pukki är uppe i 26 strutar – finländaren närmar sig målrekordet och Norwich Premier League

I den engelska fotbollsligan Championship är Norwich allt närmare spel i finrummet Premier League. Efter en smakstart mot Queens Park Rangers tog serieledaren sin åttonde raka seger. Teemu Pukki stod för Norwich 3–0-mål sent i den första halvleken och utökade ytterligare sin ledning i skytteligan med sitt 4–0-mål på slutet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport