Hoppa till huvudinnehåll

”Bästa möjliga lottningen” för VPS – står värd för IFK Mariehamn i semifinalen i finska cupen

VPS firar.
Åtminstone Sebastian Strandvall (i mitten) var nöjd med lottningen. VPS firar. Bild: Samppa Toivonen / All Over Press Vaasan Palloseura

VPS och IFK Mariehamn kommer att göra upp om den ena finalplatsen i Finlands cup i fotboll. Det står klart efter att Bollförbundet på tisdagskvällen lottade ut paren. I den andra semifinalen står KPV värd för Ilves.

Den 16 maj avgörs det vilka lag som tar sig vidare till final i finska cupen i fotboll. På tisdagen klarnade det att avgörandet äger rum i Österbotten.

Både VPS och KPV fick hemmafördelen med sig då semifinalparen lottades av Bollförbundet på tisdagskvällen. VPS ställs mot IFK Mariehamn, medan KPV står värd för Ilves.

Av dem möttes KPV och Ilves redan i gruppspelsfasen av cupen. Den gången var Tammerforslaget bättre med 2-1 – i Karleby.

Efter gruppskedet har KPV slagit VJS och RoPS i slutspelet. Ilves slog i sin tur KTP och Honka för att ta sig till semifinal.

VPS lyckades knipa en plats bland de fyra främsta genom att slå Gnistan och FC Inter, medan IFK Mariehamn har radat upp segrar över TPV och FC Lahti i slutspelsfasen.

Frågar man ”Vepsus” lagkapten Sebastian Strandvall var lottningen minst sagt lyckad.

Hoppa över Twitterpostning

– Den bästa möjliga lottningen. En hemmamatch i cupen för första gången på länge och dessutom semifinal, skriver han på Twitter.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport