Hoppa till huvudinnehåll

"Kaapo Kakko time" – New York Post om att Rangers får välja som andra i sommarens NHL Draft

Kaapo Kakko.
New York Rangers nästa för Kaapo Kakko? Kaapo Kakko. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Kaapo Kakko

New Jersey Devils vann NHL Draft-lotteriet på tisdagen. Det innebär att New Jersey får välja först i sommarens NHL-draft. New York Rangers väljer som andra lag och Chicago Blackhawks som tredje. Ur finländsk synvinkel är detta intressant eftersom TPS-spelaren Kaapo Kakko hör till de största löftena tillsammans med amerikanen Jack Hughes.

För andra gången på tre år hade New Jersey Devils tur i lottningen inför den alltid lika intressanta NHL-draften. Devils får välja först i NHL-draften som äger rum i Vancouver den 21 och 22 juni.

New York Rangers väljer som andra lag och Chicago Blackhawks som tredje lag.

Enligt förhandsspekulationerna kommer Devils att välja Jack Hughes medan TPS-anfallaren Kaapo Kakko kommer att väljas som tvåa, det vill säga av New York Rangers.

"Kaapo Kakko time"

Rangers har gått tungt i NHL de senaste åren och nu skriver New York Post att Kakkos eventuella draftning föder optimism i laget. Tidningen talar om "Kaapo Kakko time", och drar paralleller till Pittsburgh Penguins val av Mario Lemieux – framtida framgångar på kommande.

Hoppa över Twitterpostning

Men än kan Kakko inte vara säker på att flyttlasset går just till Manhattan. NHL-draften äger som sagt rum i juni och mycket kan hända innan dess. Rangers GM Jeff Gorton vill inte heller ännu säga vem man är ute efter.

– Jag skulle aldrig säga något sådant. Det finns fortfarande mycket jobb att göra, säger Gorton till New York Post.

Något säger han ändå om draften:

– Vi kommer inte att välja en målvakt... i första omgången (av draften).

Slog igenom rejält

Kaapo Kakko fyllde 18 i vintras och gjorde en fantastisk säsong i Åboklubben TPS med 22 mål och 16 målgivande passningar på 45 matcher. Dessutom var han en av de tongivande spelarna – och segermålsskytt – när Finlands U20-landslag vann guld i JVM.

Experten Göran Stubb säger att Kakko kan vara färdig för NHL redan säsongen 2019–2020.

– Kakko har ypperlig offensiv talang, är farlig runt målet och är också en bra framspelare och speluppbyggare. Han kan vara NHL-redo så tidigt som följande säsong efter att ha spelat två säsonger med herrar, säger Stubb enligt NHL:s webbplats.

Jack Hughes har slagit poängrekord i den amerikanska ishockeyns juniorprogram.
Jack Hughes väntas gå som etta. Jack Hughes har slagit poängrekord i den amerikanska ishockeyns juniorprogram. Bild: Icon Sportswire Jack Hughes

Utöver Hughes och Kakko hör bland andra centrarna Dylan Cozens och Kirby Dach, samt anfallaren Vasili Podkolzin och backen Bowen Byram till de tyngsta namnen i sommarens reserveringstillfälle.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport