Hoppa till huvudinnehåll

Tätt lopp i israeliskt val - både Netanyahu och Gantz utropade sig till vinnare

Valaffischer för partierna Likud och Blåvitt i Israel
Valet mellan den sittande premiärministern Benjamin Netanyahu och före detta arméchefen Benny Gantz har inte varit helt självklart Valaffischer för partierna Likud och Blåvitt i Israel Israel,2019 Israeli legislative election

Både sittande premiärministern Benjamin Netanyahu och hans främsta utmanare, Benny Gantz, utropade sig till vinnare när resultaten började trilla in.

De preliminära valsiffrorna tydde på att Gantz parti, nybildade Blåvitt, hade ett visst försprång, men under nattens gång övertogs ledningen av Netanyahu och Likudpartiet.

Med 97 procent av rösterna räknade har nu Likud och Blåvitt 35 platser vardera av de 120 platserna i det israeliska parlamentet Knesset.

Resultatet av de återstående procenten av rösterna, som tillhör militärpersonal och utlandsposterade diplomater, beräknas dyka upp under onsdagseftermiddagen.

Israels president kommer sedan att begära att någon av partiledarna bildar regering.

Trots att inget av partierna har en majoritet i Knesset ligger Netanyahu bättre till för att kunna bilda en koalitionsregering, med hälp av sina allianser med landets högerpartier.

Texten har uppdaterats med detaljer om de kvarstående väljarprocenten.

Läs också