Hoppa till huvudinnehåll

Trots hårda smällar i Kanada-matchen: Karvinen och Rajahuhta kan spela i VM-kvartsfinalen

Michelle Karvinen.
Första kedjans Michelle Karvinen är tillbaka i hetluften på torsdag. Michelle Karvinen. Bild: Miikka Jääskeläinen / All Over Press Michelle Karvinen,Finlands damlandslag i ishockey

Enligt Damlejonens läkare Karri Kirjasuo är både Michelle Karvinen och Anniina Rajahuhta, som bägge två ådrog sig skador i tisdagens match mot Kanada, kapabla att spela i torsdagens VM-kvartsfinal mot Tjeckien. Det är grönt ljus även för målvakten Noora Räty.

Den avslutande gruppmatchen mot Kanada blev en tuff drabbning för Finlands ishockeydamer. Inte bara kom det storstryk med 1–6, dessutom åkte tre av lagets spelare på skador.

I andra perioden lämnade målvakten Noora Räty rinken med ett något haltande ben, men efter matchen sade hon att det närmast var fråga om att ta det säkra för det osäkra. Enligt Damlejonens läkare Karri Kirjasuo är Räty tillbaka i hetluften i torsdagens kvartsfinal.

Också anfallarna Michelle Karvinen och Anniina Rajahuhta är redo att spela när pucken fälls på isen på torsdag klockan 19:30.

Klarade sig lindrigt undan

I tredje perioden mot Kanada skadade Karvinen handen medan Rajahuhta tvingades avbryta matchen efter att hon flugit in i rinken med hård fart.

I torsdags befarade Damlejonens chefstränare Pasi Mustonen att det kan vara fråga om hjärnskakning, men enligt Kirjasuo kan Rajahuhta spela mot Tjeckien.

– Anniina mår helt bra. Situationen såg säkert ganska otäck ut, men vi klarade oss med en ganska liten smäll. Anniina är i spelskick, intygar Kirjasuo.

Anniina Rajahuhta spelar i Finlands ishockeylandslag.
Anniina Rajahuhta redo för spel. Anniina Rajahuhta spelar i Finlands ishockeylandslag. Annina Rajahuhta,Dam-VM i ishockey 2019

Som det ser ut ett drygt dygn innan den lika spännande som viktiga kvartsfinalmatchen är det enda frågetecknet på anfallaren Sanni Hakala som ådrog sig en hjärnskakning mot Schweiz.

– Sanni är på bättringsvägen och kan börja träna lätt, men mot Tjeckien är hon inte i laguppställningen, säger Kirjasuo.

VM-kvartsfinalen mellan Finland och Tjeckien går av stapeln torsdagen den 11 april klockan 19:30. Matchen visas på TV2 och Yle Arenan med svenskspråkigt referat.

VM-kvartsfinalerna:

11.4
12:30 USA – Japan, TV2 & Arenan
16:00 Kanada – Tyskland, Arenan
18:00 Ryssland – Schweiz, Arenan
19:30 Finland – Tjeckien, TV2 & Arenan