Hoppa till huvudinnehåll

Boris Bäcklund fann musiken i mogen ålder

Boris.
Boris Bäcklund utmanar Vegatoppen Boris. musiker

Boris Bäcklund är bekant från dansbandsgruppen Benders. Nu är det dags för Bäcklund att släppa sin första egna produktion.

- Jag har varit företagare hela mitt liv och trots att jag alltid gillat musik så har det aldrig riktigt funnits tid för det, berättar Bäcklund.

Några år innan Boris Bäcklund från Närpes fyllde 60 år fick han för sig att äntligen uppfylla sin dröm om att börja satsa på musiken.

- Det är aldrig för sent. Det är bara att köra på om man brinner för något. Jag visste inte mycket om trummor men det var instrumentet jag valde och jag har inte ångrat det.

Vem är Boris Bäcklund?

  • Boris Bäcklund bor i Närpes
  • Är en av medlemmarna i gruppen Benders
  • Började musicera i mogen ålder
  • Aktuell med låten Där näckrosen blommar

- Jag tror inte det blir en hel skiva någonsin för min del men jag kan bra tänka mig släppa en låt då och då om det känns rätt. Vi har fullt upp med gruppen Benders och många spelningar i sommar så det är nog det som kommer att ta tid framöver, säger Bäcklund.

Hans utmanarlåt kommer även att ingå i gruppens repertoar.

- Det blir roligt att variera med lite egen inspelad musik. Övriga gruppmedlemmar har bara varit glada att jag spelat in den här låten på egen hand så månne inte det blir fler i framtiden, avslutar Bäcklund.

Vill du rösta på Boris Bäcklund och låten Där näckrosen blommar så kan du göra det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje