Hoppa till huvudinnehåll

Efter märkliga vändor får Ville Nieminen fortsatt förtroende som Pelicanstränare: "Vi är riktigt belåtna över riklig och gratis medieuppmärksamhet"

Ville Nieminens Pelicans åkte ut i kvartsfinalserien mot HIFK.
Ville Nieminens Pelicans åkte ut i kvartsfinalserien mot HIFK. Ville Nieminens Pelicans åkte ut i kvartsfinalserien mot HIFK. Bild: Matti Raivio/All Over Press Ville Nieminen

Pelicans som spelar ishockey i FM-ligan meddelar att Ville Nieminen fortsätter som chefstränare. Lahtisklubben meddelade för ett år sedan att Nieminen tecknat ett treårskontrakt med klubben, ett avtal som av allt att döma upphörde i vintras. Nu är Nieminen och Pelicans ändå överens om en ettårsförlängning.

Den tidigare NHL- och landslagsspelaren Nieminen tog över Pelicans för ett år sedan. 42-åringen har tidigare tränarerfarenhet som chefstränare i Mestisklubben KeuPa och som assisterande tränare i ligalaget Jukurit.

Pelicans var en frisk fläkt i grundserien med sina 104 poäng som räckte till en tredjeplats. I kvartsfinalserien överraskade ändå sexan HIFK genom att vinna med 4–2 i segrar. Trots det misslyckade slutspelet väljer Lahtisklubben alltså nu att förlänga tränarkontraktet.

Hannes Björninen firar ett mål borta mot HIFK.
Hannes Björninen jublar i kvartsfinalserien. Hannes Björninen firar ett mål borta mot HIFK. Bild: Matti Raivio/All Over Press Pelicans,HIFK Hockey,Hannes Björninen

Processen kring Pelicans chefstränarval har fått en hel del uppmärksamhet. För ett år sedan meddelade nämligen klubben att Nieminen tecknat ett treårskontrakt med Pelicans. Några månader senare medgav sportchefen Janne Laukkanen till Hämeen Sanomat att treårskontraktet innehöll en observationsperiod. Enligt Ilta-Sanomat ska Pelicans i december ha meddelat Nieminen att laget inte utnyttjar klubbens förlängningsoption.

Hela tränarteamet fortsätter

Nu är klubben och Nieminen ändå överens om en ettårsförlängning.

– Det har handlat om en stor helhet. När alla bitar nu har fallit på plats kan vi gå ut med denna nyhet. Ferrari skulle inte presentera sin framvinge före hela bilen är klar. Vi är riktigt belåtna över att denna process har genererat riklig och gratis medieuppmärksamhet, säger Pelicans sportchef Janne Laukkanen på klubbens webbplats.

Nieminen är belåten över sin tränarstab, där även den assisterande tränaren Pasi Nurminen, lagledaren och målvaktstränaren Arttu Lipsanen samt fystränaren Tommi Pärmäkoski ingår.

– Under den första säsongen och inte minst under våren har vi kört för full gas. Efter att säsongen avslutats är det viktigt att kunna pusta ut och därefter analysera det förgångna och dra upp riktlinjer inför fortsättningen. Jag är stolt över den här ledarstaben. Alla är riktiga proffs.

Pelicans har fler nyheter på kommande. Onsdagen den 17 april presenteras nya spelare.

Läs också