Hoppa till huvudinnehåll

TPS förstärker laget – Tony Sund flyttar från Vasa till Åbo

Tony Sund tar av sig hjälmen
Tony Sund. Tony Sund tar av sig hjälmen Bild: AOP /Hannu Luostarinen ishockey,Vasa Sport,Tony Sund

Efter några säsonger i Vasa Sport väljer backen Tony Sund att flytta söderut. Sund som var Sports poängmässigt bästa back den här säsongen har skrivit på för TPS.

Tony Sund har på kort tid gjort stora framsteg. Han ligadebuterade för drygt två år sedan och har efter det blivit en stöttepelare i Vasa Sport.

Nu är tiden i Vasa över för Sunds del och precis som rykten tidigare gjort gällande drar han på sig TPS speltröja nästa säsong.

– Tony gjorde stora framsteg och spelade en fantastisk säsong. Han är stor, bra på att åka skridskor och har utmärkt speluppfattning.

– Han kommer att vara en viktigt pusselbit i vårt försvar och vi är väldigt glada över att han kommer till Åbo, säger sportchefen Antero Niittymäki på klubbens webbplats.

23-årige Sund spelade samtliga 60 grundseriematcher för Vasa Sport den här säsongen och stod för 8+27=35 poäng.

Just nu befinner sig Sund på landslagsläger. På torsdagskvällen gjorde han debut i Lejontröjan i 1–0-segern mot Danmark.

TPS har också skrivit kontrakt med anfallaren Topi Nättinen. Nättinen har de två senaste säsongerna spelat för SaiPa.

Hoppa över Twitterpostning

Läs mera:

Tony Sund spelar ishockey i Vasa Sport.

Tony Sund får sin första kontakt med landslagsishockey i Danmark: "Samtalet kom för en dryg vecka sedan, så jag visste att det inte var ett aprilskämt"

En glad överraskning, inget han förväntat sig men något han tog emot med öppna armar. Ungefär så beskriver 23-årige Tony Sund det faktum att han är uttagen till det finländska A-landslaget i ishockey. Det är första gången han har något med finska landslag att göra i karriären.

Läs mera:

Tony Sund med pucken

Tony Sunds karriär har gått spikrakt uppåt – nu är han en toppback i ligan: ”Jag känner att jag är på rätt väg”

Backen Tony Sund hör till de största utropstecknen i ishockeyligan den här säsongen. Han har varit en stöttepelare i Vasa Sport och även prisats för sina insatser på isen. Jag har fått mycket förtroende den här säsongen, säger han till Yle Sporten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport