Hoppa till huvudinnehåll

Blåvita framgångar framför hemmapubliken – Marigold IceUnity och Helsinki Rockettes tog medalj

Marigold IceUnity i friprogrammet i VM
Marigold IceUnity tog silver i VM. Marigold IceUnity i friprogrammet i VM Bild: Lehtikuva konståkning,Marigold (Konståkning)

Marigold IceUnity behöll sin placering medan Helsinki Rockttes klättrade två placeringar i friprogrammet i synkro-VM. Därmed blev ett silver och ett brons för de finländska lagen.

Fyrfaldiga världsmästarna Marigold IceUnity låg bra till för en medalj efter fredagens kortprogram i VM. Laget låg på andra plats då det var dags för dagens friprogram och den placeringen lyckades man behålla.

Trots lite strul i början av programmet och även ett fall så räckte poängen för att knipa silvret. Marigold IceUnity fick 228,70 i totalpoäng besegrade Helsinki Rockettes med nio hundradelspoäng.

Rockettes som låg på femte plats inför det fria programmet gjorde en briljant prestation utan misstag. Laget hade den nästa bästa poängen i friprogrammet och det räckte för att passera kanadensiska Team Nexxice och ryska Team Tatarstan.

– I sykro-VM kan det inte sluta så mycket bättre. Finland har två lag med och båda tar medalj, sade Yle Sportens kommentator Mariann Nyman efter friprogrammet.

Guldet gick till de ryska favoriterna Team Paradise som tog sin tredje VM-titel på fem år. Team Paradise ledde efter kortprogrammet och var bäst även i friprogrammet.

– Tack så mycket Finland och alla som har trott och stöttat oss. Det här var magiskt och vi är väldigt glada över guldet, kommenterade Team Paradise.

Resultat:

1. Team Paradise RUS 234,38
2. Team Marigold IceUnity FIN 228,70
3. Team Helsinki Rockettes FIN 228,61
4. Team Nexxice CAN 224,42
5. Team Tatarstan RUS 219,74