Hoppa till huvudinnehåll

Mittbacken Rick Ketting matchhjälte för IFK Mariehamn – gjorde två mål mot Honka

Rick Ketting nickar
Rick Ketting var på hugget mot Honka. Rick Ketting nickar Bild: Lehtikuva fotboll,IFK Mariehamn,Rick Ketting

IFK Mariehamn öppnade segerkontot i den andra omgången. På bortaplan mot Honka tog laget en meriterande seger och vann med 3–1. Jag älskar det här laget, säger matchhjälten Rick Ketting.

Säsongsstarten har bjudit på två tuffa bortamatcher för IFK Mariehamn. I premiären mötte man guldfavoriten HJK och i dag var det topptippade Honka som stod för motståndet.

Mot HJK tappade IFK sin ledning i slutminuterna men mot Honka blev det tre poäng. IFK vann matchen efter två mål av mittbacken Rick Ketting.

– Jag älskar det här laget. Vi har väldigt bra energi i laget och det är väldigt trevligt att spela här, säger Ketting till Ruutu+ efter matchen.

Ketting gjorde sitt första ligamål i karriären då han styrde in en målvaktsretur efter Robin Sids frispark i den 39:e minuten. Målet betydde 1–1 efter att Borjas Martin gett Honka ledningen i den tionde minuten.

Tidigt i den andra halvleken var Ketting på rätt plats igen. Holländaren nådde högst på Dylan Murnanes hörna och nickade in 2–1.

– Vi visste att vi skulle vara vassa på fasta situationer. Dylans hörnor var väldigt bra, säger Ketting.

IFK Mariehamn-spelare samlas och kramar om varandra efter ett mål
IFK Mariehamn-spelare samlas och kramar om varandra efter ett mål Bild: Lehtikuva fotboll,IFK Mariehamn

Gustaf Backaliden fastställde slutresultatet

Tidigt i matchen var Gustaf Backaliden när att ge ”Grönvitt” ledningen men hans skott gick först i målvaktens högra stolpe och sedan den vänstra innan bollen rensades bort av en försvarare.

Men Backaliden fick personlig revansch i den andra halvleken. Fem minuter efter Kettings andra mål väggspelade han med Robin Sid och knorrade in 3–1 som också blev slutresultatet.

– Inför matchen pratade vi om att mycket kommer att avgöras på fasta situationer, de förlorade vi med 100–0 i dag. IFK förtjänade tre poäng i dag, säger Honkabacken Mikko Sumusalo.

I dagens andra match tog FC Lahti tre poäng på bortaplan mot Helsingfors IFK. Josue Prieto Curra gjorde matchens enda mål efter en timmes spel.

FC Lahti har spelat ihop fyra poäng efter två matcher medan nykomlingen HIFK står på noll poäng.

Resultat:

FC Honka – IFK Mariehamn 1–3
10 min 1–0 Borjas Martin
39 min 1–1 Rick Ketting
55 min 1–2 Rick Ketting
60 min 1–3 Gustaf Backaliden

HIFK – FC Lahti 0–1
60 min 0–1 Josue Prieto Curra

Läs också

Nyligen publicerat - Sport