Hoppa till huvudinnehåll

Thomas Blomqvist (SFP) invald igen: “Det är bra att vi är två raseborgare i riksdagen”

Thomas Blomqvist och Isa Forsbäck kramas.
Thomas Blomqvist (SFP) får en kram av långvariga Raseborgspolitikern Isa Forsbäck när det är klart att han är återvald till riksdagen. Thomas Blomqvist och Isa Forsbäck kramas. Bild: Marica Hildén / Yle Ingå,Västnyland,thomas blomqvist isa forsbäck riksdagsvalet 2019

Thomas Blomqvist (SFP) från Tenala är invald i riksdagen för fjärde gången. Han fick 6 141 röster. Blomqvist är glad över att två raseborgare är invalda i riksdagen. Johan Kvarnströms (SDP) resultat blev klart först i slutet av valkvällen.

Antalet väljare som stöder Thomas Blomqvist sjönk. I förra valet röstade drygt 6 400 personer på Blomqvist.

- Jag är nöjd med valkampanjen trots att jag kom i gång med den för sent på grund av jobbet. Men andra har jobbat hårt för mig, så jag är nöjd.

Riksdagsvalet 2019: Thomas Blomqvist (SFP) på sin valvaka i Ekenäs.
Thomas Blomqvist tycker han kom i gång sent med sin kampanj inför riksdagsvalet, men lyckades ändå bli invald. Riksdagsvalet 2019: Thomas Blomqvist (SFP) på sin valvaka i Ekenäs. Thomas Blomqvist

Thomas Blomqvist är glad över att Johan Kvarnström (SDP) blev invald i riksdagen.

- Det är bra att vi är två från Raseborg. Alla krafter behövs för till exempel arbetet med kustbanan. Lojoborna har ju en annan åsikt om tågen, men vi kan samarbeta med Lojoborna i många andra frågor.

Socialdemokraten Maarit Feldt-Ranta fick nästan 9 000 röster i förra riksdagsvalet, men hon kunde inte ställa upp den här gången på grund av sjukdom.

Blomqvist tror inte att han har fått särskilt många av Feldt-Rantas väljare bakom sig.

- Det hade jag inte räknat med och valresultatet tyder inte heller på det. Jag tror att hennes väljare har röstat på mera kända namn inom Socialdemokraterna och Johan Kvarnström lyckades ta många av hennes röster.

"Jag tar en dag i sänder"

Thomas Blomqvist är nöjd över att få fyra år till i riksdagen, men det är för tidigt att säga om han ställer upp en femte gång.

- Jag tar ställning till det i något skede under perioden. Jag tänker inte nu på att sluta, men fyra år är en relativt lång tid så jag tar en dag i sänder.

Läs också

Val