Hoppa till huvudinnehåll

Den svenska 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg träffade påven Franciskus i Vatikanen: ”Carry on, Greta!”

Den svenska 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg träffade i dag påven Franciskus under generalaudiensen på Petersplatsen i Rom.

Mötet med påven ägde rum i anslutning till påvens audiens. Greta Thunberg tackade påven för hans engagemang i klimatfrågan.

- Fortsätt med det du gör, Greta!” (”Carry on, Greta. Just carry on!”), svarade påven.

- Han var väldigt varm och vänlig. Det var informellt och han log och skrattade hela tiden, säger Greta Thunberg till DN.

Under sitt besök i Rom ska Greta Thunberg besöka den italienska senaten och delta i en lokal klimatdemonstration.

Mötet med påven var en del av Greta Thunbergs påsklovsresa i Europa.

Hon har tidigare framträtt bland annat i Davos, Bryssel, Paris, Berlin och Strasbourg. I Strasbourg vädjade hon känslomässigt till ledamöterna i EU-parlamentets miljö- och hälsoutskott.

Greta Thunberg i EU-parlamentet i Strasbourg den 16 april 2019
Greta Thunberg i EU-parlamentet i Strasbourg den 16 april 2019 Greta Thunberg i EU-parlamentet i Strasbourg den 16 april 2019 Bild: EPA-EFE/PATRICK SEEGER Greta Thunberg,klimataktivist,EU-Parlamentet,Strasbourg

- Att göra sitt bästa är inte längre nog. Vi måste göra det nästan omöjliga. Snälla, misslyckas inte med det här, sade den 16-åriga klimataktivisten.
Greta Thunberg väntar på påvens audiens på Petersplatsen i vatikanen den 17 april 2019
Greta Thunberg väntar på påvens audiens på Petersplatsen i vatikanen den 17 april 2019 Greta Thunberg väntar på påvens audiens på Petersplatsen i vatikanen den 17 april 2019 Bild: AFP / Lehtikuva Greta Thunberg,påvar,Rom,Vatikanen,klimataktivist,Franciskus

Källor: SVT, DN

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes