Hoppa till huvudinnehåll

Charlotta Kerbs sprider ett medmänskligt budskap

Charlotta Kerbs.
Charlotta Kerbs utmanar Vegatoppen. Charlotta Kerbs. musiker,charlotta kerbs

Charlotta Kerbs är redan ett etablerat namn inom de finlandssvenska musikkretsarna. Hon har samarbetat med namn som Armadis Rama, Rickard Eklund och The Napkins. Nu är Kerbs aktuell med ett nytt intressant projekt.

- Föreningen Rasmus som jobbar för ett mångkulturellt samhälle startade ett projekt som heter Hyvä puhe. Tanken är att man skall lyfta fram positiv kommunikation på sociala medier men även i samhället, berättar Kerbs.

- Mitt bidrag till det här projektet blev låten We walk together. Låten gjorde jag tillsammans med en artist från Senegal som heter Es-Ow Diato. Det speciella med låten är att vi sjunger på tre språk, finska, svenska och engelska.

Vem är Charlotta Kerbs?

  • Charlotta Kerbs är en mångsidig musiker från Jakobstad
  • Uppträdde första gången på legendariska klubben After eight som 12-åring.
  • Jobbar heltid med musik i olika former
  • Aktuell med låten We walk together

- Det var roligt och lärorikt att få jobba med ett så här specifikt projekt. Trevliga människor och ett gott ändamål gör att det är lätt att skapa någonting nytt, säger Kerbs.

- Överlag så tycker jag att vi i Svenskfinland har en bred kompetens inom musiken. Vi har hög nivå på musikutbildningen och nya talanger dyker upp hela tiden. Det känns som att vi är på rätt väg just nu, avslutar Kerbs.

Vill du rösta på Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato och låten We walk together så kan du göra det här.