Hoppa till huvudinnehåll

SJK bjöd HJK på tufft motstånd – tränaren Eremenko: "Vi spelade bra och det är huvudsaken med tanke på framtiden"

Sergei Eremenko i SJK kämpar om bollen.
SJK:s Sergei Eremenko kämpar om bollen i solskenet. Sergei Eremenko i SJK kämpar om bollen. Bild: Samppa Toivonen / AOP Sergei Eremenko

Ligaettan HJK och ligatvåan SJK kämpade om viktiga poäng i Seinäjoki. HJK var bättre i den första halvleken och SJK i den andra i matchen som slutade 0–0. Resultatet är ingen katastrof men vi borde klara av att vinna jämna matcher, sade HJK-tränaren Mika Lehkosuo efter slutsignalen.

Det fanns många tidigare Jarospelare i SJK:s startelva då laget stod inför en tuff utmaning mot de regerande mästarna HJK. Jesse Öst vaktade målet, Sergej Eremenko tog plats på mittfältet och Serge Atakayi i anfallet i Alexej Eremenkos 4–3–3-formation.

Hoppa över Twitterpostning

HJK var bättre i den första halvleken men tappade greppet i den andra. Matchen slutade mållös, 0–0.

– Jag är förstås besviken, jag är en vanlig människa! Men vi spelade bra och det är huvudsaken med tanke på framtiden, sade SJK-tränaren Eremenko efter matchen.

– Den höga presspelet var ingen överraskning. Resultatet är ingen katastrof men vi borde klara av att vinna jämna matcher, tyckte HJK-lotsen Mika Lehkosuo.

HJK får nu inleda förberedelserna inför säsongens första Helsingforsderby mot HIFK som spelas den 23 april.

Helsingforslaget har inlett serien med två segrar och två oavgjorda. HJK toppar serien med 8 poäng på fyra matcher. SJK är fortsättningsvis tvåa med 7 poäng på tre matcher.

Resultat:

SJK–HJK 0–0

Publik: 3 671

Källa: STT

Läs också

Nyligen publicerat - Sport