Hoppa till huvudinnehåll

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Camilla Richardsson.
Camilla Richardsson avslutade lägerperioden i Arizona med en tävling på 10 000 meter. Camilla Richardsson. Bild: HENRIK ISAKSSON/IBL/ALL OVER PRESS Camilla Richardsson

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar.

Den 21 juli 2018 vann Camilla Richardsson FM-guld på 3000 meter hinder i Jyväskylä. Samtidigt fick hon en fraktur i vristen efter att ha trampat snett vid det sista vattenhindret. På grund av skadan missade hon säsongens huvudmål, EM i Berlin.

Nu är 25-åringen ändå tillbaka. Efter en tävlingspaus på nio månader ställde hon upp på 10 000 meter i Mt. Sac Relays-tävlingarna i Kalifornien.

Inhemskt årsbästa

Där kammade hon hem segern i tävlingen med tiden 33.08,26 med vilken hon slog tvåan Angie Nickerson från USA med 4,5 sekunder.

– Det gick väldigt bra trots att den sista kilometern var tuff. Jag är mycket glad över det här då jag inte tävlat på så länge, säger Richardsson till STT.

Öppna Instagram-inlägget

Camilla Richardsson har varit åtta veckor på träningsläger i Flagstaff i delstaten Arizona. Där har hon tränat med andra finländska toppfriidrottare.

Förra året vann Richardsson samma tävling i Kalifornien med tiden 32.39,01 vilket är hennes personliga rekord.

Läs också