Hoppa till huvudinnehåll

Chelsea vidare efter målkalas – Europa League-semifinalisterna klara

Pedro firar sitt mål.
Pedro jublar efter att ha gjort 4–1 åt Chelsea. Pedro firar sitt mål. Chelsea FC,Pedro Rodríguez Ledesma,fotboll

Engelska storklubbarna Chelsea och Arsenal avancerade till semifinal i fotbollens Europa League tillsammans med Frankfurt och Valencia. Chelsea var på hugget från start i sin kvartsfinal mot Slavia Prag då laget gjorde fyra mål under den första halvtimmen.

Chelsea hade vunnit den första matchen mot Slavia Prag med 1–0 på bortaplan och drog ifrån tidigt i returmötet framför hemmapubliken.

Då 17 minuter spelats gjorde Olivier Giroud redan 3–0 åt Chelsea. Tomas Soucek reducerade tio minuter senare men Pedro Rodriguez satte 4–1 så gott som direkt.

I den andra halvleken snyggade gästerna ännu upp siffrorna med två mål men kunde inte rå på Chelsea som vann med 4–3 och avancerade med totalresultatet 5–3.

I Europa League-semifinalen kommer Chelsea att möta Frankfurt som tog sig förbi Benfica. Frankfurt hade förlorat den första matchen med 2–4 men vann den andra med 2–0 och avancerade tack vare bortamålsregeln.

I den andra semifinalen möts Arsenal, som slog ut Napoli, och Valencia som knäckte Villareal. De första semifinalmatcherna spelas 2 maj och returmötena en vecka senare.

Resultat, Europa League, kvartsfinaler

Chelsea – Slavia Praha 4–3 (4–1)
Chelsea till semifinal med totaltresultatet 5–3

Frankfurt – Benfica 2–0 (1–0)
Frankfurt till semifinal med totalresultatet 4–4

Valencia – Villarreal 2–0 (1–0)
Valencia till semifinal med totalresultatet 5–1

Napoli – Arsenal 0–1 (0–1)
Arsenal till semifinal med totalresultatet 3–0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport