Hoppa till huvudinnehåll

Kanada får klara sig utan Crosby – superstjärnan orkar inte med VM

Sidney Crosby.
Sidney Crosby har spelat i VM bara två gånger. Sidney Crosby. Bild: ©Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Sidney Crosby,NHL,ishockey,Pittsburgh Penguins

Sidney Crosbys säsong tog slut redan i den första slutspelsomgången då Pittsburgh Penguins föll mot New York Islanders. Crosby berättar nu att han är frisk men att han inte orkar med VM.

Pittsburgh eliminerades i fyra raka matcher då Islanders marscherade till den andra slutspelsomgången i NHL. Crosby som vunnit Stanley Cup tre gånger med Pittsburgh meddelar nu att hans säsong tog slut samtidigt som pingvinerna slogs ut.

– Jag försöker maximera vilan. Jag har inga märkvärdiga skador eller något sådant. Men då man blir äldre har man en del små krämpor som är bra att sköta om, säger Crosby.

Hoppa över Twitterpostning

Den 31-årige stjärnan har spelat i VM åren 2006 då Kanada blev fyra och 2015 då laget vann guld. I vanliga fall har han inte ens haft chansen att delta i VM då Pittsburgh gått långt i slutspelet.

Den här våren blev playoff ändå av den kortare varianten.

– Det är en besvikelse att vi kommer att ha en så lång paus mellan säsongerna. Det är ett tag sedan vi haft så här mycket tid.

Kanada, precis som Finland, har i alla fall ännu inte fått några riktigt stora stjärnor med i sitt VM-lag.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport