Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar dog i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Pääsiäistipuja
Glad påsk! Pääsiäistipuja påsk

Senaste nytt:

Svenska Yle har granskat hur valreklamen riktades i riksdagsvalet. Omkring 500 skärmdumpar har resulterat i fem slutsatser, se vilka här.

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå. Det är ännu oklart vad som orsakade branden. Omkring 250 grisar kunde räddas.

Påsken medför en del ändringar i öppethållningstider och buss- och tågtrafiken. Trafiken väntas löpa lugnt i dag under långfredagen. Returtrafiken är livligast på måndagen.

Måndagens brand i katedralen Notre Dame i Paris tros ha orsakats av kortslutning, enligt en poliskälla. Det är fortfarande oklart vilken typ av kortslutning det handlade om och hur den kunde uppstå.

Specialutredaren Robert Muellers rapport om ryska försök att påverka presidentvalet 2016 i USA offentliggjordes i går. Utredningen har pågått i nästan två år och rapporten är 448 sidor lång. Enligt den fanns det ''no collusion'', det vill säga inget samförstånd mellan Trumps kampanj och den ryska regeringens hackare.

Dagens väder

Växlande molnighet och mest uppehåll. Dagens högsta temperatur är 8-16 grader, i norr 5-10 grader. Svag eller måttlig vind.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes