Hoppa till huvudinnehåll

NHL-förstärkningarna fortsätter att trilla in – Henrik Lundqvist Sveriges senaste stjärna som tackat ja

Henrik Lundqvist räddar skott av Oskar Osala, VM 2017.
Henrik Lundqvists kropp tillåter spel i VM den här våren. Henrik Lundqvist räddar skott av Oskar Osala, VM 2017. Bild: EPA / All Over Press Henrik Lundqvist,Sveriges herrlandslag i ishockey,Oskar Osala

Listan över svenska NHL-spelare som vill delta i VM i Slovakien blir bara längre och längre. Enligt SVT kommer Henrik Lundqvist att ansluta sig till Tre Kronor.

I Finland funderar alla hockeyvänner varför VM i Slovakien inte verkar intressera de blåvita NHL-lirarna.

Bland de svenska NHL-spelarna som inte lyckades ta sig till Stanley Cup-slutspelet verkar VM i Bratislava och Kosice vara det trendigaste alternativet att spendera ett par veckor i maj.

SVT skriver på sin webbplats att Rangers stjärnmålvakt Henrik Lundqvist är redan den 13:e NHL-spelaren som gett tummen upp för spel i Slovakien.

Sverige som jagar ett historiskt tredje VM -guld i följd har redan fått klartecken av spelare som Elias Pettersson, Loui Eriksson, Oliver Ekman-Larsson och Marcus Krüger.

Henrik Lundqvist var med i i Köln 2017 då Sverige slog Kanada i finalen. Ifjol saknades han från guldlaget på grund av en knäskada.

Den 37-åriga målvakten har ett OS-guld, ett OS-silver, ett VM-guld och två VM-silver på sin meritlista.

VM i Slovakien börjar den 10 maj. I öppningsmatchen möter Sverige Tjeckien. Finland inleder VM samma dag med att utmana Kanada. Finland och Sverige spelar inte i samma grupp.

SVT skriver också att Rasmus Dahlin har tackat nej till VM.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport