Hoppa till huvudinnehåll

Teräväinen avgjorde då Carolina utjämnade serien mot Washington – Laines Winnipeg illa ute efter sent baklängesmål

Teuvo Teräväinen stod för segermålet då hans Carolina besegrade Washington och utjämnade playoffserien till 2–2. Patrik Laine blev i sin tur utan poäng då Winnipeg föll mot St. Louis och nu är bara en förlust från semester.

Teuvo Teräväinen slog in 2–1-segermålet med en halv minut kvar av den andra perioden. Finländaren fick en läcker passning av Nino Niederreiter då han bröt sig igenom Washington-försvaret och sköt pucken förbi Braden Holtby.

Jag såg att Niederreiter fick pucken och att jag var öppen. Det kändes som att jag hade gott om tid så jag tog några steg framåt och fick ett bra läge. Jag hade lite tur, sedan stängde jag mina ögon och satt pucken i mål, analyserade Teräväinen enligt nhl.com.

Sebastian Aho noterades också för en assist till Terväväinens fullträff. Warren Foegele hade gjort Carolinas första mål medan Alex Ovetjkin stod för Washingtons enda.

Carolinas seger betyder att laget utjämnade serien mot den regerande NHL-mästaren Washington till 2–2 i den första omgången av slutspelet.

Washington fick dessutom dåliga nyheter då forwarden T.J. Oshie skadade sig efter att ha blivit tacklad av Foegele i slutet av matchen. Enligt Washingtons tränare Todd Reirden är Oshie ur spel tillsvidare.

Han kommer inte att kunna spela på ett tag, sade Reirden.

Winnipeg åkte på svidande förlust

Winnipegs Patrik Laine som noterats för 3+1 i de fyra första slutspelsmatcherna blev utan poäng då hans lag åkte på en tung smäll i den femte matchen mot St. Louis.

Gästande St. Louis tog hand om segern efter att Jaden Schwartz slagit in 3–2-segermålet bara 15 sekunder före slutet av den tredje perioden. Samtidigt gick St. Louis upp i en 3–2-ledning i serien och har matchboll om två dagar.

Den sjätte matchen spelas i St. Louis.

I nattens tredje match lyckades San Jose hålla serien mot Vegas vid liv då laget vann med 5–2 framför hemmapubliken. Vegas leder serien nu med 3–2 i matcher.

Barkov nominerad för Lady Byng

NHL har presenterat kandidaterna för Lady Byng Trophy som tilldelas årets gentlemannaspelare. Barkov är nominerad redan för den tredje gången.

Florida-kaptenen Barkov gjorde den här säsongen 96 poäng i grundserien och satt utvisad i bara åtta minuter, vilket är näst minst av alla spelare som var med i samtliga 82 matcher.

De två andra nominerade är Calgarys Sean Monahan och St. Louis Ryan O’Reilly. I fjol gick Lady Byng-priset till William Karlsson.

Hoppa över Twitterpostning

Videons bildkälla: Viasat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport