Hoppa till huvudinnehåll

Anthony Joshua jagar ny motståndare – Robert Helenius namn finns på den långa listan

Robert Helenius (arkivbild)
Robert Helenius har inte gått en match sedan september. Robert Helenius (arkivbild) Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Robert Helenius

Robert Helenius dröm om en stor titelfajt kan bli verklighet redan i juni. Regerande tungviktsmästaren Anthony Joshuas match mot Jarrell Miller blir inte av eftersom Miller testat positivt för dopning. Helenius finns på listan över potentiella ersättare.

Matchen mellan Joshua och Miller skulle arrangeras den 1 juni i New York.

Britten Anthony Joshua kommer att gå en match i Madison Square Garden den dagen, men vem som står för motståndet är oklart.

Enligt Joshuas promotor, Eddie Hearn, har man många alternativ. Bland dessa finns Robert Helenius.

Det bekräftas också av Helenius manager Markus Sundman.

– Robbe är på listan, säger Sundman till STT.

Det är inte överhövan sannolikt att valet faller på Helenius. Hearn har insinuerat att det vore optimalt om Joshua möter i sin debut på amerikansk mark en hemmaboxare. Eller åtminstone en boxare som gått merparten av sina matcher i USA.

– Robbe har inte boxats i USA. Därför är han inte i täten av listan, medger Sundman och säger att listan blir kortare för varje dag.

Michael Hunter är lågoddsaren

I spekulationerna om Joshuas kommande motståndaren har tre namn nämnts ofta. Kubanen Luis Ortiz, polacken Adam Kownacki och amerikanen Michael Hunter.

– Jag tror att Hunter får chansen, säger Sundman.

Robert Helenius har inte boxats sedan september, då han besegrade Erkan Teper i Tyskland. Enligt Sundman har man många järn i elden för närvarande.

– Vi kommer att ha nyheter att berätta inom kort.

Läs mera:

Tungviktsboxningens stora titelmatch riskerar att ställas in på grund av dopningsmisstankar ­– utmanaren kan förlora miljoner

Den första juni är det planerat att Anthony Joshua och Jarrell Miller ska gå en titelmatch i New York i Madison Square Garden. Men enligt ESPN har tre källor nu indikerat att Jarrell Miller har testat positivt i ett dopningstest utfört den 20 mars i år.