Hoppa till huvudinnehåll

Från flopp till topp – Kasperi Kapanen matchvinnare då Toronto kopplade grepp

Kasperi Kapanen gick poänglös av planen i Torontos fyra första slutspelsmatcher mot Boston. I den femte slog han till med besked. Segermålet och en assist i 2–1-segern tystar garanterat kritikerna.

De mest otåliga Toronto-fansen hade redan börjat utse Kasperi Kapanen till en slutspelsflopp. Den 22-årige finländaren var inför nattens match en av bara två Maple Leafs-anfallare som inte noterats i poängprotokollet i playoffs.

Kapanen medgav själv vid det skedet att han kan bättre.

– Jag har mer att visa. Det gäller bara att jobba hårt och vara positiv. Det är slutspel. Man ska inte deppa eller jubla för mycket, sade han till webbsidan burnabynow inför match fem.

Utdelningen kom på bortais i natt. Kapanen spelade fram Auston Matthews till 1–0-målet i mitten av tredje perioden och ett par minuter senare fördubblade han Torontos ledning.

Fullträffen visade sig vara segermålet, eftersom Boston reducerade i slutminuten genom David Krejci.

Kontroversiellt mål av Matthews

Boston målvakt Tuukka Rask hade svårt att smälta Torontos öppningsmål. Auston Matthews skott hittade nätmaskorna, men Rask och Boston protesterade eftersom man ansåg att Zach Hyman hade förhindrat den finländska målvakten i sidledsförflyttningen.

Domarna godkände målet efter en videogranskning.

– Jag kände kontakten så jag ville påpeka det till domarna. I samma ögonblick som passningen gavs så kände jag en knuff och det var det. De granskade situationen, så det var ett mål. Jag litar på att domarna dömer de här situationerna korrekt, säger Rask till NHL:s webbplats.

Rask räddade 25 skott i matchen.

Toronto är nu bara en seger från avancemang då man leder med 3–2 i matcher.

Serien fortsätter i Toronto på söndagskvällen finländsk tid. Maple Leafs har inte vunnit en enda slutspelsserie sedan våren 2004.

Videobilder: Viasat

Läs mera:

Glödhet Mikko Rantanen i huvudroll då Colorado skrällde mot Calgary

Mikko Rantanen går från klarhet till klarhet i slutspelet i NHL. Den TPS-fostrade forwarden gjorde två mål och gav en assist då Colorado vann över Calgary med 5–1. I och med segern avancerade Avalanche med 4–1 i matcher.

Läs också