Hoppa till huvudinnehåll

HIFK skrällde och utjämnade kvartsfinalserien mot BK-46: "Motståndarens starka första halvlek räckte till för att vinna"

Niclas Ahlgren i HIFK.
Niclas Ahlgren i HIFK gjorde tre mål. Niclas Ahlgren i HIFK. Bild: Kalle Parkkinen / Handbollsförbundet HIFK Handboll,niclas ahlgren

HIFK åkte på en sur förlust då slutspelet i herrarnas handbollsliga i torsdags körde i gång. BK-46 besegrade då HIFK med 23–22 men Helsingforslaget fick snabb revansch. I lördagens hemmamatch mot BK-46 drog HIFK tidigt upp en ledning och BK-46 kom aldrig i kapp. HIFK:s segersiffror skrevs 30–28 och kvartsfinalserien står nu 1–1.

Matchen började i jämna tecken men HIFK gjorde ett ryck i mitten av den första halvleken då laget gick från 4–5 till 9–6 på drygt fem minuter. BK-46 kröp närmare men HIFK gjorde den första halvlekens tre sista mål och gick till pausvila i en femmålsledning, 17–12.

I den andra halvleken lyckades HIFK inledningsvis hålla BK-46 på avstånd. Karislagets slutspurt inleddes med cirka elva minuter kvar på klockan då HIFK ledde med 26–20. Fyra raka BK-mål innebär att HIFK-ledningen var nere i två bollar (26–24) efter 53 minuter.

Helsingforslaget orkade ändå hålla undan och segersiffrorna skrevs 30–28. Ardo Puna i HIFK var matchens bästa målskytt med sina sju strutar. Viktor Gruzinskij var bästa målskytt i BK-46 med sex mål.

"Det här är en lång serie"

HIFK:s chefstränare Rostislav Grinisjin var belåten.

– Vi inledde bra och tog en viktig seger. Det här är ändå en lång serie och vi måste komma på nya knep i de kommande matcherna.

BK-46-tränaren Mikael Källman blickar redan vidare mot nästa match.

– Motståndarens starka första halvlek räckte till för att vinna. På måndag fortsätter serien.

BK-46 gällde på förhand som storfavorit i matchserien men HIFK verkar ge Karislaget en match. Kvartsfinalserien står nu 1–1 och nästa match spelas i Karis på måndag. Tre segrar krävs för en semifinalplats.

SIF avslutade bäst

Även den andra kvartsfinalserien är utjämnad efter att SIF besegrat GrIFK med 26–21. Den första halvleken, som SIF vann med 10–8, bjöd bara på 18 mål.

Anthony Hellakoski kvitterade till 12–12 efter 35:48 Sten Maasalu gav strax därefter SIF ledningen på nytt och Sjundeålaget släppte aldrig greppet efter det.

Resultat:

HIFK – BK-46 30–28 (17–12)
HIFK: Ardo Puna 7
HIFK: Roman Protcenko 5
HIFK: Sten Toomla 4
HIFK: Christoffer Eneberg 4

BK-46: Viktor Gruzinskij 6
BK-46: Janne Korpimäki 5
BK-46: Oliver Nordlund 5

Publik: 112 åskådare

Matchserien står 1–1.

SIF – GrIFK 26–21 (10–8)
SIF: Ott Varik 6
SIF: Sten Maasalu 5
SIF: Alexander von Numers 5

GrIFK: Miro Koljonen 5
GrIFK: Nikola Zujic 5
GrIFK: Anthony Hellakoski 4

Matchserien står 1–1.

Tre segrar krävs för att ta sig till semifinal där Cocks och Dicken väntar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport