Hoppa till huvudinnehåll

Tuija Hyyrynen italiensk mästare med Juventus

Juventus startelva.
Juventus damer säkrade det italienska mästerskapet. Juventus startelva. Bild: imago images / Sportimage/ All Over Press Juventus F.C. Women,Tuija Hyyrynen

Fotbollsspelaren Tuija Hyyrynen vann det italienska dammästerskapet i Juventus tröja efter att laget besegrat Hellas Verona med 3–0 i den sista omgången. Mästerskapet var Hyyrynens andra i rad och om en vecka får hon spela om cupguldet mot ligatvåan Fiorentina.

Juventus damlag korades till italienska mästare i fotboll för andra gången i rad efter att på lördagen ha besegrat Hellas Verona på bortagräs med 3–0.

Svenskan Petronella Ekroth gav Juventus ledningen med 1–0 efter en halv timmes spel och i den andra halvleken ökade Cristiana Girelli på till 2–0 och Eniola Aluko slutligen till 3–0. Tuija Hyyrynen spelade i 90 minuter i backlinjen och tog sin andra ligatitel i rad i Juventus.

Inför matchen var Juventus försprång till tvåan Fiorentina en poäng. Fiorentina vann hemma mot Roma med 2–1 men fick trots det alltså nöja sig med silverpengen.

Nora Heroum som representerar AC Milan blev trea, fem poäng bakom Juventus.

Om en vecka gör Juventus och Fiorentina upp om cupguldet. Det blir dubbelt Juventus denna säsong. Juventus herrlag säkrade på lördagskvällen sitt mästerskap genom att besegra Fiorentina med 2–1 på hemmagräs.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport