Hoppa till huvudinnehåll

Fin gest av Lukas Hradecky – landslagsmålvakten fixar överraskningsgåva till 10-åring

Lukas Hradecky och Pyry Soiri tackar Finlands fans.
Lukas Hradecky, här med Pyry Soiri, har ett hjärtligt förhållande till de finländska fansen. Lukas Hradecky och Pyry Soiri tackar Finlands fans. Bild: All Over Press Lukáš Hrádecký,Pyry Soiri

Lukas Hradecky visar omtänksamhet på Twitter. Hradecky noterade en fotbollspappas inlägg och lovade att överraska hans son i samband med fotbollslandslagets kommande EM-kvalmatch.

Pappan i fråga är Mika-Markku Karjala. Han skriver på Twitter att hans födelsedagsgåva till sin 10-åriga son är biljetter till EM-kvalmatchen mot Bosnien-Hercegovina.

Inte en resa till Spanien, där många av pojkens lagkamrater firar sina födelsedagar. En så stor budget har pappan helt enkelt inte.

Men han hoppas att landslaget kan förgylla sonens födelsedag genom att ta poäng.
Hoppa över Twitterpostning


En stund senare svarar Radecky på inlägget.

– Det gör vi. Alla tillsammans. Och jag kan garantera att man inte får en finländsk landslagströja med autograf i Spanien. Vem är din sons favoritspelare i landslaget? Jag fixar så har ni rätt utrustning till matchen, skriver Hradecky.
Hoppa över Twitterpostning


Pappan tackar ödmjukt för erbjudandet.

– Alldeles fantastiskt. Stort tack! Min son är nöjd bara över att få se sina förebilder på planen. Pukki och Soiri är hans favoriter.

Lukas Hradecky har också tidigare uppmärksammat landslagsfansen. Efter segern över Vitryssland i Tammerfors i fjol drack han upp en av supportrarnas öl. Ett par veckor senare betalade han tillbaka sin skuld genom att köpa en hel ölback till supportern i fråga.
Hoppa över Twitterpostning

Läs också