Hoppa till huvudinnehåll

Fjärde raka för Cocks – vann baltiska ligan efter finalrysare

Nico Rönnberg jublar.
Nico Rönnberg (till vänster i bild) var än en gång Cocks nyckelspelare. (arkivbild) Nico Rönnberg jublar. Bild: Handbollsförbundet Riihimäki Cocks

Cocks är fortfarande herren på täppan i den baltiska handbollsligan. Riihimäkiklubben vann den internationella ligan för fjärde året i svit genom att besegra ukrainska ZTR Zaporozhyes med 23–22 i finalen.

Cocks fick slita hårt för sina två slutspelssegrar under påskhelgen. I semifinalen slog man SKA Minsk från Vitryssland med 26–24 efter straffläggning och finalen var nästa lika tajt.

– Matcherna var nästan identiska. Vi lyckades vända dem till vår favör till slut. Jag tror att vår rutin från Champions League var en av orsakerna. Men främst handlade det om vår starka laganda och motivation, säger tränaren Gintaras Savukynas till baltiska ligans webbsidor.

I finalen följdes Cocks och Zaporozhyes åt ända till slutminuterna. Då matchen stod och vägde klev 37-årige Viktor Kovalenko fram. Två mål av Kovalenko förde Cocks upp i en 23–21-ledning och ukrainarna var slagna.
Skip Instagram post


Nico Rönnberg var Cocks bästa målskytt i finalen med sju fullträffar. Han utsågs till slutspelets bästa spelare. Teemu Tamminen gjorde sex mål.

För Cocks del fortsätter säsongen härnäst med semifinaler i den inhemska ligan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport