Hoppa till huvudinnehåll

Knapp Unitedseger och första nollan i Mariehamn – ligaledande HJK blir nästa mätare för åländskorna

Anna Westerlund och Åland United höll nollan.
Anna Westerlund och Åland United höll nollan. Anna Westerlund och Åland United höll nollan. Bild: imago images / Geisser/ All Over Press Anna Westerlund

I säsongens fjärde match lyckades Åland United hålla sitt mål fritt från påhälsning. Backlinjen med målvakten Anna Tamminen som sista utpost gjorde jobbet efter att Emelie Johansson fört upp hemmalaget i en tidig 1–0-ledning mot gästande TPS. En ledning som höll i sig i 90 minuter.

För hemmalaget Åland United var matchen redan säsongens fjärde totalt medan gästande TPS från Åbo var i elden blott för andra gången.

Det tog bara 13 minuter för hemmalaget att få hål på TPS, när Emelie Johansson hittade rätt på konstgräset intill IP i Mariehamn.

De 313 i publiken fick se en jämn och chansfattig första halvlek i vårsolen, men inga flera mål under matchens första 45 minuter.

Med 15 minuter kvar att spela tvingade gästerna målvakten Anna Tamminen till sitt yttersta, men Tamminen lyckades parera Katja Hakalas arga nick.

Bara några minuter senare testade samma Hakala Tamminen en ytterligare gång men den 24-åriga landslagsmålvakten klarade också det långskottet.

United hade ännu bud på att öka på sin ledning i slutminuterna, men närmare än mållinjen efter en hörna kom hemmalaget inte.

– Vi gjorde en rejäl förbättring från förra matchen. Vi höll oss till vår matchplan och hittade de saker vi sökte. Tyvärr kom vi inte till riktigt bra lägen. Om man kan vara nöjd med en match som slutar i en förlust så var detta en sådan match, kommenterade gästernas tränare Timo Saari på klubbens twitterkonto.

United vann matchen med 1–0 och har nu samlat åtta poäng på säsongens fyra första matcher.

För TPS fortsätter ligan på lördag med hemmamatch mot TiPS medan Åland United samma dag ställs mot ligaledande HJK i Helsingfors.

Resultat, Damligan i fotboll:

Åland United - TPS 1–0 (1–0)
13 min 1–0 Emelie Johansson

Läs också

Nyligen publicerat - Sport