Hoppa till huvudinnehåll

Teemu Pukki målskytt för 28:e gången – Leeds överraskande förlust öppnade för avancemang

Teemu Pukki gjorde mål mot Stoke.
Teemu Pukki gjorde mål mot Stoke. Teemu Pukki gjorde mål mot Stoke. Bild: imago images / Action Plus/ All Over Press Teemu Pukki

Norwich står med en fot i Premier League. Bara en total härdsmälta kan längre stoppa Norwich avancemang inför säsongen 2019-2020. När Leeds sent på måndagen överraskande förlorade mot Brentford blev avancemanget så gott som klart för Teemu Pukki och hans "kanariefåglar".

Läget i toppen av tabellen är ytterst jämnt när bara några omgångar av The Championship återstår.

Teemu Pukki gjorde säsongens 28:e mål mot Stoke i den 67:e matchminuten, men för andra gången i matchen kom hemmalaget ikapp.

Norwich spelade oavgjort 2–2 på bortaplan mot Stoke och får ännu vänta på att inleda firandet av ett avancemang till Premier League. Krysset var "kanariefåglarnas" fjärde raka.

Hoppa över Twitterpostning

Norwich ligger just nu på 88 poäng före Sheffield United på 85 poäng och Leeds United på 82 poäng. Det faktum att Leeds överraskande förlorade mot Brentford med 0–2 gör att det rent matematiskt blir svårt för Norwich att inte stiga.

Norwich måste i så fall förlora sina två återstående matcher och slarva bort en elva mål bättre målskillnad för att Leeds skall gå förbi.

Lagen på platserna ett och två i tabellen i The Championship stiger direkt till Premier League för säsongen 2019-2020 medan lagen på platserna 3-6 kvalspelar om ytterligare en plats i finrummet för nästa säsong.

För Teemu Pukki återstår ännu chansen att slå Glenn Murrays målrekord på 30 fullträffar från säsongen 2012-2013.

Återstående program för de tre topplagen:

Lördag 27 april:
Norwich - Blackburn
Sheffield United - Ipswich

Söndag 28 april:
Leeds - Aston Villa

Söndag 5 maj:
Aston Villa - Norwich
Stoke City - Sheffield United
Ipswich - Leeds

Artikeln uppdaterades efter Leeds förlust.

Läs mera:

”Jag var lat och kanske lite för tjock”: Teemu Pukki såg sig i spegeln och skärpte sig – sedan tog han England med storm

Senast Teemu Pukki spelade i Storbritannien floppade han. Nu råder total Pukkihysteri i Norwich. Yle Sporten reste till England för att reda ut framgångsreceptet. Svaret? En tysk tränares hårda skola.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport