Hoppa till huvudinnehåll

Blixtvändning räckte för att besegra Kärpät – HPK kvitterade finalserien inför euforisk hemmapublik

Säsongens sensation HPK fortsätter att överraska. Två mål inom 14 sekunder i mittenperioden gav laget ett försprång i den andra finalmatchen som Kärpät inte kunde svara på.

Den första finalmatchen mellan Kärpät och HPK slutade i en 4–1 seger för Kärpät.

Kärpät fick en smakstart på den andra finalmatchen. Mikko Niemelä gjorde den första periodens enda mål, efter slarv i försvarsspelet av HPK.

Miska Humaloja och Niclas Almari i gruff.
Heta känslor i den andra finalmatchen. Miska Humaloja och Niclas Almari i gruff. Bild: Tomi Hänninen Miska Humaloja,Niclas Almari

I den andra perioden vände matchen. Knappt halvvägs in i perioden kvitterade Janne Tavi på powerplay och ynka 14 sekunder senare förde Teemu Turunen hemmalaget i ledning.

– Vi satsade på att vara mer fysiska idag, förklarade HPK-backen Miro Karjalainen i Yle Puhes sändning

I den sista perioden satte Janne Tavi sitt andra för kvällen, även det på powerplay. Kärpät lyckades inte göra några fler mål i matchen, slutresultatet skrevs 3–1 till HPK.

Hoppa över Twitterpostning

– Första perioden var jämn, i andra perioden ökade vi på rörelsen i vårt spel, det var en riktigt bra period av oss. I matchens sista fem minuter hade vi det svårt, sade HPK-lotsen Antti Pennanen enligt STT och hyllade samtidigt hemmapubliken.

– Vi var helt okej i den första perioden, men i den andra var HPK bättre, de förtjänar att vinna idag, konstaterade Kärpäts tränare Mikko Manner i Yle Puhes sändning.

Videomaterial: Telia TV

Artikeln uppdateras.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport