Hoppa till huvudinnehåll

Barn tände en liten brasa - orsakade mindre terrängbrand i Snappertuna

Torrt gräs brinner.
Elden spred sig till ett mindre område. Bilden är inte från olycksplatsen. Torrt gräs brinner. Bild: Mostphotos markbränder,brand- och räddningsarbete,eldsvådor,Eld,terrängbrand

Det är mycket torrt i terrängen just nu och det fick ett par yngre pojkar erfara i Snappertuna på onsdagen (24.4). De handskades med eld, vilket resulterade i att den närliggande terrängen antändes.

Pojkarna, som är i lågstadieåldern, skulle tända en liten brasa. I stället spred sig elden till en markplätt på ungefär 150 kvadratmeter.

Elden spred sig snabbt och pojkarna lyckades inte släcka elden. En förälder var därför tvungen att ringa nödcentralen strax innan halv fyra på eftermiddagen.

Räddningsverket kom till olycksplatsen vid Gamla kustvägen med sammanlagt sju enheter.

Elden släcktes snabbt och branden orsakade inga skador.

Förbjudet att tända öppen eld - kolla att din grill är okej

Det är så torrt i Nyland att räddningsverket nu har gått ut med en varning för skogsbrand. Det betyder att det är förbjudet att tända öppen eld i hela regionen.

Utför man metallarbeten eller arbeten i skogen ska man också vara väldigt försiktig.

För tillfället är det bara tillåtet att använda grillar som isolerats från marken eller eldstäder av tegel eller stenmaterial som förhindrar elden att sprida sig.

Öppna eldar och grillar som placeras på marken och kan falla omkull får absolut inte användas.

Fjolårsgräset är mycket torrt och det är också ytskiktet i skogarna. Därför är faran för terrängbränder väldigt stor.

Bara under påsken anmäldes 100 terrängbränder i Finland.

 • Boris Johnson i Berlin - beredd att kompromissa kring brexitavtal

  Merkel uppgav att EU är beredda att förhandla kring handeln.

  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sade i dag att Storbritanniens nuvarande utträdesavtal med EU är oacceptabelt under en gemensam presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under Johnsons besök i Berlin.

 • 40 kor på vift i skogen i Laukas - expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen

  Ägaren skötte hela gården ensam i ett år.

  I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötdjur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården.

 • Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

  Problemet lyfts fram i ett invånariniativ.

  Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland