Hoppa till huvudinnehåll

Robert Helenius får sparra för världsmästaren Deontay Wilder – nästa motståndare redan klar: ”Men kan inte berätta mer ännu”

Robert Helenius sparrar.
Robert Helenius. Robert Helenius sparrar. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Robert Helenius

Proffsboxaren Robert Helenius kommer i maj att resa till USA för att agera träningsmotstånd för den regerande världsmästaren i tungvikt Deontay Wilder. Viktig träning också för Helenius, säger ”The Nordic Nightmare” själv.

Den 18 maj ställs Deontay Wilder mot Dominic Breazeale i en kamp om VM-titeln i tungvikt (WBC-förbundet). Wilder kommer att förbereda sig på bataljen med Robert Helenius hjälp.

I ett pressmeddelande berättar Helenius att han kommer att tillbringa några veckor i USA för att bland annat sparra för Wilder.

– Hans team kontaktade oss och berättade att de ville ha oss där. Egentligen skulle jag inte vilja resa så långt bara för att träna, men det här är en chans för mig också att bli bättre, säger Helenius.

Tidigare har Helenius sparrat för bland andra Anthony Joshua, Tyson Fury och Volodymyr Klytjko.

Helenius själv har spekulerats vara aktuell för en VM-titelfight mot just Joshua. Det efter att brittens planerade motståndare Jarrell Miller åkte fast för dopning.

”Robbes” manager Markus Sundman bekräftade också tidigare att den Borgåbördige boxaren finns på listan.

– Men han är inte i täten på listan, även om den förstås blir kortare hela tiden, konstaterade Sundman då.

Ställs själv mot en "bättre rankad boxare"

Joshuas titelfajt är planerad att gå av stapeln den 1 juni i Madison Square Garden i New York.

Helenius berättar nu att han redan har en match bokad. När den går av stapeln och vem som står för motståndet går han däremot inte med på att avslöja.

– Det är en boxare som är högre rankad än jag. Men mer än så kan jag inte berätta, säger han.

Helenius gick senast en match i september 2018, då han knockade tysken Erkan Teper. Managern Sundman konstaterade redan tidigare för Yle Sporten att det var hög tid för ”The Nordic Nightmare” att gå en match igen.

Träningslägret med Deaontay Wilder kan också vara ett tecken på att något större är på kommande, menar Helenius.

– De vill garanterat se hurudan jag är som boxare med tanke på kommande fajter. Samtidigt gagnas jag lika mycket av att se honom boxa, säger han.

Källa: STT

Läs mera:

Anthony Joshua jagar ny motståndare – Robert Helenius namn finns på den långa listan

Robert Helenius dröm om en stor titelfajt kan bli verklighet redan i juni. Regerande tungviktsmästaren Anthony Joshuas match mot Jarrell Miller blir inte av eftersom Miller testat positivt för dopning. Helenius finns på listan över potentiella ersättare.

Läs mera:

Robert Helenius kaxiga utspel efter knockoutsegern: Nästa steg är en VM-titelmatch

Den segern satt skönt. Robert Helenius knockade sin motståndare Erkan Teper i den åttonde ronden i proffsgalan i tyska Waldenbuch. Triumfen visade att "The Nordic Nightmare" inte har sagt sitt sista ord i proffsboxningsringarna.

Läs mera:

Lågan hade slocknat – då krossade Robert Helenius mentala spärrarna och räddade karriären: ”Inte vågat tro på mig själv”

Passionen var försvunnen och proffskarriären fem före över. Hälsohelvetet hade tärt på förutom kroppen också motivationen och psyket. Men knockoutsegern i ödesfajten över Erkan Teper gav Robert Helenius en nystart. I Sportmagasinet pratar tungviktaren om oskälig kritik, bästa formen på åtta år – och den stora drömmen som återuppstått.