Hoppa till huvudinnehåll

”Sa han verkligen det där?” – böter kan bli aktuella efter ordkriget mellan Solskjär och Guardiola inför Manchester-derbyt

Ole Gunnar Solskjär och Pep Guardiola.
Ole Gunnar Solskjär och Pep Guardiola. Ole Gunnar Solskjär och Pep Guardiola. Bild: All Over Press Ole Gunnar Solskjær,Pep Guardiola

På onsdagskvällen drabbar lokalrivalerna Manchester City och Manchester United samman. Frågar man United-lotsen Ole Gunnar Solskjär kommer Citys spelare att spela fult. Men det stämmer inte, svarar Pep Guardiola.

– Matchen kommer att bjuda på fouls. De (City-spelarna) kommer att sparka oss i vristerna.

Det konstaterade Ole-Gunnar Solskjär på tisdagen. På onsdagskvällen ställs hans Manchester United mot lokalrivalen Manchester City och frågar man norrmannen har Pep Guardiolas mannar ett fult sätt att hindra sina motståndare att kontra.

– Det är så de spelar. De har många killar högt upp i fältet och sedan hindrar de kontringar med fouls. Det är så de vinner tillbaka bollar, sade Solskjär och fortsatte:

– Det är upp till oss att vara redo för det. Vi måste röra på bollen snabbt, inte ge dem tiden att tackla oss. Ifall de sen gör det så är det inte längre i mina händer, utan i domarnas.

Mourinho använde samma knep, Guardiola uppskattar inte

Solskjär är inte den första att anklaga Guardiola för att beordra sina spelare att tackla fult. Manchester Uniteds tidigare chefstränare José Mourinho har tidigare sagt exakt samma sak inför lagens möte.

Citys spanska lots är allt annat än nöjd med anklagelserna.

– Sa han faktiskt det där, frågar han enligt BBC.

– Jag gillar det inte ett dugg. Mitt lag spelar inte så där, inte alls. Under mina tio år som tränare har jag aldrig gått in i en match med den mentaliteten. Aldrig, tillägger han.

Förbjudet att tala om domarna inför matcher

City ligger som bäst tvåa i Premier League-tabellen och stiger med en seger upp tillbaka till etta förbi Liverpool. Manchester United ligger i sin tur sexa – tre poäng efter Chelsea på Champions League-berättigande fjärde plats.

Även om onsdagskvällens derby spelas på Old Trafford är City i oddsmakarnas ögon solklara förhandsfavoriter.

Det påpekar också Guardiola.

– Hur kan vi ens spela så som han säger om vi håller boll 65-70 procent av matchen?

Enligt BBC kan Solskjär bötfällas av det engelska bollförbundet FA till följd av kommentarerna. Enligt FA:s regler är det strikt förbjudet att försöka påverka domarna inför matcher.

Pep Guardiola fick en formell varning för sina kommentarer inför det senaste Manchester-derbyt just till följd av kommentarer om domarna.

– Nu försöker han (Solskjär) påverka domarna. Men jag tror inte att han kommer att lyckas. Det han anklagar oss för stämmer ju inte, säger Guardiola.

Källor: STT, BBC

Läs också

Nyligen publicerat - Sport