Hoppa till huvudinnehåll

Sune Huldin - från pianostämmare till soloartist

Sune Huldin.
Sune Huldin utmanar Vegatoppen. Sune Huldin. musiker,Sune Huldin

Sune Huldin är utbildad pianostämmare men har jobbat de senaste 30 åren på Synskadades förbund. Musiken har alltid spelat en viktig roll i Sunes liv och nu är det premiär för den egenskrivna låten Glas.

- Musiken har alltid funnits i mitt liv. Redan som femåring började jag spela dragspel vilket väckte mitt intresse för piano och syntar av olika slag, berättar Huldin.

- Jag har väl alltid varit en artist som har uppträtt med egna versioner av kända låtar men jag har på senare tid blivit mera intresserad av att skriva egen musik.

Vem är Sune Huldin?

  • Sune Huldin är utbildad pianostämmare
  • Inledde sin musikaliska karriär med dragspel som 5 åring
  • Har i många år uppträtt som en enmannaorkester
  • Aktuell med låten Glas

Till vardags hjälper Huldin andra synskadade med IT-problem och kunskaperna kommer till nytta också då han komponerar egen musik.

- Som synskadad kan det vara frustrerande att jobba med dagens teknik och program. Det finns en hel del menyer och undermenyer som i värsta fall kan förstöra det projekt som man jobbat med. Men nu finns det även hjälpmedel för den problematiken så det är helt klart lättar att jobba med musiken i dag, säger Huldin.

Låten Glas kan beskrivas som en kort betraktelse av livet.

- Vi stressar igenom våra karriärer utan att ibland stanna upp och tänka efter vad vi håller på med. Med samarbete skulle världen vara en bättre plats, avslutar Huldin.

Vill du rösta på Sune Huldin och låten Glas så kan du göra det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje