Hoppa till huvudinnehåll

Washingtons sorti en fullträff för ryska landslaget – Ovetjkin, Kuznetsov och Orlov klara för hockey-VM

Aleksandr Ovetjkin, Jevgenij Kuznetsov och Dmitrij Orlov firar mål.
Aleksandr Ovetjkin, Jevgenij Kuznetsov och Dmitrij Orlov firar mål. Aleksandr Ovetjkin, Jevgenij Kuznetsov och Dmitrij Orlov firar mål. Bild: Icon Sportswire / All Over Press Aleksandr Ovetjkin,Jevgenij Kuznetsov,Dmitrij Orlov (Ishockey)

Ryssland kommer att ha ett stjärnspäckat lag på isen då hockey-VM 2019 kör igång i Slovakien i maj. Efter att Washington Capitals åkt ur NHL-slutspelet meddelar det ryska hockeyförbundet att lagets ryska stjärnor är klara för spel i VM.

Samtidigt som Lejonen tampas med NHL-återbud i mängder får Ryssland välja och vraka när det kommer till stjärnförstärkningar.

Den senaste trion att ansluta till VM-truppen: Alexander Ovetjkin, Jevgenij Kuznetsov och Dmitrij Orlov.

Samtliga spelare håller till vardags till i den amerikanska huvudstaden Washington D.C., vars Capitals åkte ut ur NHL-slutspelet mot Carolina Hurricanes i natt.

– Det känns tufft. Men det var en fantastisk matchserie. Hårt spel och tuffa tag, sade Ovetjkin till NHL.com efter förlusten.

Det ryska hockeyförbundet väntade ändå inte allt för länge med att informera allmänheten om att stjärnorna ”kallats upp” till landslaget inför VM.

Framför allt Ovetjkin är allt annat än ett obekant ansikte i landslagssammanhang. Målsprutan har redan hunnit vinna sammanlagt åtta VM-medaljer, varav tre är guld (2008, 2012, 2014).

Under den gångna säsongen stod Ovetjkin för 51 grundseriemål, med vilka han vann målligan i NHL.

Lagkamraten Kuznetsov har i sin tur varit med och vinna fyra VM-medaljer, inklusive två guld (2012, 2014).

Sedan tidigare har bland andra Jevgenij Malkin, Ilja Kovaltjuk och Nikita Gusev varit klara för VM.

I den nuvarande lägertruppen hittas också Finlandsbekantingar som New York Rangers-målvakten Aleksander Georgijev, som tidigare spelade för TPS i ishockeyligan.