Hoppa till huvudinnehåll

Nordamerikanska uppgifter: Robert Helenius går en match i USA i sommar – ställs mot fruktad polack

Robert Helenius och Adam Kownacki.
Robert Helenius och Adam Kownacki. Robert Helenius och Adam Kownacki. Bild: Lehtikuva/All Over Press Robert Helenius,Adam Kownacki

Tungviktsboxaren Robert Helenius kommer under sommaren att gå en match mot polacken Adam Kownacki i USA. Det har sedan tidigare stått klart att Helenius i maj i USA ska sparra mot Deontay Wilder men det nordamerikanska äventyret verkar bli längre än så.

Fox Sports Mike Coppinger gick på torsdagen på Twitter ut med nyheten om att Kownacki och Helenius ska mötas i sommar. I Finland uppger Ilta-Sanomat att kontraktet redan ska vara undertecknat.

Kownacki har på sikt spekulerats vara en potentiell utmanare till tungviktsmästaren Anthony Joshua. Polacken har vunnit sina samtliga 19 matcher, varav 15 på knockout.

Joshua skulle ursprungligen möta Jarrell Miller i New York den 1 juni om WBA-, IBF- och WBO-bältena men den matchen blir inte av på grund av att Miller åkt fast för dopning.

Lång resa

Helenius ska i maj ska sparra mot Deontay Wilder som går en kamp om WBC-titeln i tungvikt den 18 maj.

– Egentligen skulle jag inte vilja resa så långt bara för att träna, men det här är en chans för mig också att bli bättre, sade Helenius i onsdags.

35-åringen avslöjade i samma veva att planerna på en egen match redan var långt gångna.

– Det är en boxare som är högre rankad än jag. Men mer än så kan jag inte berätta.

Helenius, som har vunnit 28 av 30 matcher (17 på knockout) i sin proffsboxningskarriär, gick senast en match i september då han besegrade Erkan Teper.