Hoppa till huvudinnehåll

Semifinallagen klara i handbollsligan – HIFK slog ut BK-46 och gick in bland de fyra bästa för första gången på 30 år

Ardo Puna med bollen
Ardo Puna var på lysande spelhumör i den femte matchen mot BK-46. Ardo Puna med bollen Bild: Kalle Parkkinen/Newspix24 handboll,HIFK Handboll,ardo puna

Cocks – HIFK och Dicken – Sjundeå IF. Så ser matchparen ut då herrarnas handbollsliga går in i semifinalskedet. SIF och HIFK kvitterade ut sina semifinalbiljetter efter segrar i de sista kvartsfinalmatcherna.

Det var upplagt för en spännande fredagskväll i Karis och Grankulla. BK-46 tog emot HIFK och Grankulla IFK ställdes mot Sjundeå IF i de femte och avgörande kvartsfinalmatcherna.

För förra årets bronslag BK-46 slutade säsongen i besvikelse. Laget föll två gånger på två dagar mot HIFK som går vidare till semifinal efter 3–2 i matcher.

Skadedrabbade BK med bland annat Oscar Kihlstedt och Andreas Rönnberg borta förlorade i kväll med 18–22.

–Vi klarade inte av att ersätta de skadade spelarna som nu satt på läktaren, säger en besviken BK-tränare Mikael Källman.

Bakom HIFK:s seger låg Ardo Puna som gjorde hela tolv mål i matchen och såg till att laget är bland de fyra bästa för första gången sedan 1989.

– Det här är en verkligt stor framgång för oss. Det är länge sedan HIFK har spelat i semifinal, säger han.

– Det var mycket spänning i luften och vi klarade av det bäst. Jag är verkligen nöjd med laget, kompar tränaren Rostislav Grinishin.

Säsongens bästa match av SIF

I Grankulla blev det också bortaseger. Sjundeå IF som saknade Alexander von Numers slog ut Grankulla IFK efter 33–28 i den sista och avgörande matchen.

– Det här var vår bästa match den här säsongen. Då Alexander von Numers saknades var andra spelare tvungna att kliva fram, säger Sten Maasalu efter matchen.

Maasalu gjorde tio mål för SIF. Tillsammans med Christoffer Thor låg han bakom SIF:s ryck i början av den andra halvleken som bäddade för seger.

– Det är bara att gratulera Sjundeå. Det som gjorde skillnad i dag var att vårt försvarsspel och målvaktsspel inte fungerade som vi hade hoppats. Det var en jämn serie, säger Grankullatränaren Kaj Hagman.

Resultat:

BK-46 – Helsingfors IFK 18–22

HIFK vidare efter 3–2 i matcher

Grankulla IFK – Sjundeå IF 28–33

SIF vidare efter 3–2 i matcher

Läs också

Nyligen publicerat - Sport