Hoppa till huvudinnehåll

Fördel Sjundeå IF i kampen om handbollsbronset – BK-46:s grymma upphämtning räckte inte hela vägen

En spelare försöker skjuta bollen förbi försvarsmuren.
SIF-BK-46 (arkivbild). En spelare försöker skjuta bollen förbi försvarsmuren. Bild: Patric Westerlund / Yle handboll,BK-46 Handboll,Sjundeå IF,Karis,Raseborg,Västnyland,Sjundeå,handbollsspelare,derbymatch

En fyramålsledning i halvtidspausen reducerades till en uddamålsseger. Men Sjundeå IF höll ut på hemmaplan och är nu en seger ifrån brons i damernas FM-serie i handboll. En grym match, summerar elvamålsskytten Linda Arifullen.

6–1 på tavlan innan matchen ens hunnit bli tio minuter gammal. Sjundeå IF såg ut att vara klart starkare på hemmaplan då det första av dubbelmötet om bronset avgjordes på lördagen.

Efter kallduschen i början av matchen skärpte sig ändå gästande BK-46 och lagen gick till halvtidspaus med 13–9.

Då vaknade Karisdamerna.

Under den andra halvlekens tio första minuter fick BK-46 spela i numerärt överläge i flera repriser, pangade in åtta bollar och då SIF endast klarade av att svara med fyra mål var matchen kvitterad.

Efter det blev det nervigt. SIF klarade som bäst av att riva upp en tvåmålslucka, men BK-46 kom tillbaka gång efter gång. Med fem minuter kvar av matchen tog Karisdamerna ledningen för första gången då Nicolina Fredriksson satte sitt femte mål för matchen.

Men SIF kom ikapp. Med 26–26 på tavlan stod Roosa Penttinen för två parader under matchens sista minuter och istället var det Madeleine Lindholm som satte det avgörande målet med elva sekunder kvar av matchen.

Värdinnorna knep med andra ord segern med 27–26.

"Bra att gå vidare med det här resultatet"

– En grym match, summerar SIF:s främsta målskytt Linda Arifullen på ligans hemsida.

– Vi spelade i numerärt underläge i närmare en kvart i början av andra halvlek, men kämpade till slut och vann till slut, fortsätter hon.

BK-lotsen Mathias Linden grämer sig över den svaga inledningen på matchen.

– Vi börjar dålig och var inte på alerten. Men vi blev bättre hela tiden. Det känns bra att gå vidare med det här resultatet i bagaget, säger han.

Den andra och avgörande bronsmatchen spelas fredagen den 3 maj i Karis. Det är totalresultatet från de två matcherna som avgör.

Resultat, damernas FM-serie i handboll:

SIF – BK-46 27–26 (13–9)
SIF: Linda Arifullen 11, Anna Westerlund 5, Madeleine Lindholm 5, Janica Tallqvist 2, Saara Lehtola 2, Moa Wasström 1, Emmi Perovuo 1
BK-46: Nea Heerman 6, Nicolina Fredriksson 5, Emilia Holmberg 4, Erica Gustafsson 4, Sirja Lassinharju-Heinonen 3, Jannica Kullberg 2, Mathilda Sandblom 1, Ingrid Lindbom 1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport