Hoppa till huvudinnehåll

Glödhet Miro Heiskanen likgiltig till Calder-petningen, bländande i segern över Blues: "Jag njuter av slutspelet, det stör mig inte det minsta"

Finländarna Roope Hintz och Miro Heiskanen spelade huvudrollen när Dallas Stars utjämnade matchserie mot St. Louis BLues till 1–1 i den andra omgången av Stanley Cup-slutspelet. Inför matchen stod det klart att Heiskanen trots sin lysande debutsäsong inte hör till den trio som nominerats till årets nykomling i NHL säsongen 2018-2019.

Heiskanen gjorde själv ett mål i 4–2-segern över St. Louis Blues medan hans landsman Roope Hintz stal de största rubrikerna med två mål och en assist.

Hoppa över Twitterpostning

Förutom poängproduktionen spelar Heiskanen just nu mest av alla nykomlingar i Stanley Cup-slutspelet, när han klockar nästan 26 minuter i snitt per drabbning.

Strax innan den andra matchen mellan Stars och Blues offentliggjorde NHL de tre spelare som tävlar om titeln som årets nykomling i serien, men Heiskanens namn fanns inte på listan av potentiella Calder-vinnare.

Hoppa över Twitterpostning

Valet står mellan Jordan Binnington (St. Louis), Rasmus Dahlin (Buffalo) och Elias Pettersson (Vancouver).

– Jag bryr mig inte. De är alla riktigt bra spelare. Jag njuter av slutspelet, det stör mig inte det minsta, säger 19-årige Heiskanen enligt nhl.com.

Dallas-lotsen Jim Montgomery hade bara en kort kommentar till Calder-snuvningen.

– Vi ser honom spela varje kväll och det finns inte en spelare därute jag skulle byta Heiskanen mot, lyder kommentaren.

Borde Heiskanen finnas med på listan av Calder-nominerade?

Absolut! Skandal, ju!
85.4% (432 röster)
De övriga har varit bättre.
14.6% (74 röster)
Antal avgivna röster: 506

Stars-målvakten Ben Bishop (32 räddningar) var däremot lyrisk.

– Den här killen kommer att väljas in i Hall of Fame, det tvivlar jag inte på. Han är otroligt, en av de bästa backarna jag någonsin spelat med och då är han bara 19 år gammal. Det finns inga gränser för honom just nu, säger Bishop som även hade några välvalda ord att säga om matchhjälten Roope Hintz.

Hintz har gjort sju poäng på åtta matcher i slutspelet i en lina tillsammans med Jason Dickinson och Mats Zuccarello.

– Han mognar för varje match då han får mer erfarenhet. Ockå nu i slutspelet blir han sakta men säkert bättre och bättre. Han har en lysande framtid, lyder Bishops Hintz-hyllning.

Rask ensam

Det andra mötet mellan Boston Bruins och Columbus Blue Jackets avgjordes i början av den andra förlängningsperioden, när matchen stod 2–2.

Hoppa över Twitterpostning

Gästerna utnyttjade ett powerplay och målvakten Tuukka Rask (38 räddningar) lämnades helt ensam med Matt Duchene efter en målvaktsretur.

Duchenes fjärde slutspelsmål betydde 3–2 i matchen och utjämnat 1–1 i slutspelsserien.

NHL-resultat, Stanley Cup, söndag:

St. Louis - Dallas 2–4
DAL: Roope Hintz 2+1 (+2), istid 15.01
DAL: Miro Heiskanen 1+0 (+3), istid 22.14
DAL: Esa Lindell 0+0=0 (0), istid 30.13

Matchserien står 1–1

Boston - Columbus 2–3 (e.fl)
BOS: Tuukka Rask 38/41 skott

Matchserien står 1–1

Läs också