Hoppa till huvudinnehåll

Teemu Pukkis och Norwichs lycka total, spelar i Premier League nästa säsong: "Ett och annat har jag vunnit under karriären men det här är nog det största"

Teemu Pukki med en finsk flagga.
Teemu Pukkis Norwich spelar i Premier League nästa säsong. Teemu Pukki med en finsk flagga. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Teemu Pukki

Det har varit fem före klart redan en längre tid, men efter lördagens 2–1-seger på hemmaplan över Blackburn är det ett fullbordat faktum: Norwich City spelar i engelska Premier League säsongen 2019-2020. En av nyckelfigurerna bakom avancemanget har varit den finske landslagsmannen Teemu Pukki.

– Jag vågade inte ens drömma om det här när säsongen körde igång. Det är svårt att sätta ord på den här känslan, sade Pukki efter 2–1-segern över Blackburn som räckte till för avancemang.

Hoppa över Twitterpostning

Pukki valdes tidigare i vår till hela The Championship-seriens bästa spelare och med en match kvar har han gjort 28 mål.

Norwich fick fira ett avancemang på hemmaplan för första gången på nästan 60 år och mitt i festligheterna passade Pukki också på att tacka lagets supportrar.

– Det är slutligen för fansen vi gör det här. Säsongen har varit tung men när man hör "Teemu Pukki Baby"-sången från läktaren så orkar man igen, berättade Kotkasonen.

För laget återstår ännu en sista drabbning mot slutspelsladdande Aston Villa innan fokus fullt kan skiftas mot 2019-2010 säsongen.

– Efter nästa vecka blir det ledigt. Sen har vi landskamper på kommande. Men visst skall vi fira och sen börja tänka på nästa säsong. Det här är nog en bedrift som är värd att fira. Men vår sista match är viktigt, med en poäng där säkrar vi seriesegern, analyserade Pukki.

– Det är en stund sen jag lämnade Kotka och åkte iväg. Ett och annat har jag vunnit under karriären men det här är nog det största.

Senast Norwich spelat i Premier League var säsongen 2015–2016.

Läs mera:

”Jag var lat och kanske lite för tjock”: Teemu Pukki såg sig i spegeln och skärpte sig – sedan tog han England med storm

Senast Teemu Pukki spelade i Storbritannien floppade han. Nu råder total Pukkihysteri i Norwich. Yle Sporten reste till England för att reda ut framgångsreceptet. Svaret? En tysk tränares hårda skola.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport